Cercetătorii din cadrul Universtiății Politehnica București au reușit să creeze un dezinfectant foarte eficient care omoară virusul ucigaș care s-a răspândint în întreaga lume. Produsul a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Marine Research Bucureşti şi Biotehnos Bucureşti.

„Transmit mulţumiri echipei din cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, care a creat acest produs inovator, pentru că demonstrează, încă o dată, că UPB este o instituţie inovatoare dedicată societăţii. Felicitări echipei formată din: prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, Conf. Dr. ing. Daniela Istrati, Conf. dr. ing. Adina Ionuţa Gavrilă, Conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, Conf. dr. ing. Matei Raicopol, As. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu”, a spus Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București.

Dezinfectantul a fost creat după o rețetă aprobată de Organizația Mondială a Sănătății și acum urmează a fi produsă în cantități mari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here