Dacă acum nu putem merge să le vizităm, tehnologia a adus marile muzee ale lumii în livingurile noastre. Trebuie doar să deschizi câteva link-uri și deja ai intrat fără bilet în lumea artei, a istoriei naturale sau a tehnologiei. E drept că nu toate muzeele au apelat la realitatea virtuală sau poate că încă nu sunt dispuse să ofere plimbări cu mouse-ul prin saloane, dar ai acces la câteva dintre cele mai spectaculoase.

  1. Muzeul Vatican. Pe site-ul museivaticani.va poți accesa șapte tururi virtuale: “Pio Clementino Museum”, “Chiaramonti Museum”, “New Wing”, “Sistine Chapel”, “Raphael’s Rooms”, “Niccoline Chapel”, “Room of the Chiaroscuri”.

2. Louvre. Chiar dacă ai fost acolo, cu siguranță nu ai apucat să îl vizitezi pe tot și să petreci cât timp ți-ai fi dorit în fața celor mai mari opere de artă din Europa. Acum ai ocazia să pășești în lumea virtuală și să îți arunci un ochi prin câteva dintre camerele cartografiate. Vei putea accesa “Exhibition: The Advent of the Artist”, “Egyptian Antiquities”, “Remains of the Louvre’s Moat” și “Galerie d’Apollon” pe https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne?nrppage=5. E drept că ne-am fi așteptat la mai mult din partea francezilor în privința tehnologiei.

3. The National Museum of the U.S. Air Force  Ne-a impresionat din multe puncte de vedere, însă, pe lângă exponate, nu avem cum să nu apreciem tehnologia de mapare 4K ce oferă imagini de înaltă calitate și îți permite să te joci cu zoom-ul cât vrei păstrând aceeași claritate. Pentru accesarea turului virtual, apasă pe link-ul http://www.nmusafvirtualtour.com/ .

4. National Museum of Natural History din Washington. Dacă vorbim despre calitatea imaginii, am decoperit același 4k, însă prezentarea în sine a Muzeului Național de Istorie Naturală te lasă fără aer. Dacă nu ai ce face mâine, îți recomandăm să dai o fugă virtuală până în Washington pentru a vedea un muzeu foarte diferit de cele europene. Trebuie doar să intri pe https://naturalhistory2.si.edu/vt3/NMNH/z_tour-022.html și ai ajuns. Dacă ai ochelari VR, experiența va fi una desăvârștiă.

5. British Museum. Principalul motiv pentru care l-am adăugat în lista noastră scurtă este că vine cu o abordare diferită a turului virtual. Mai exact, ne prezintă totul sub forma unui grafic din care putem selecta anumite puncte care se transformă în exponate. Nu ne-a impresionat prea mult prezentarea, în schimb atașarea unei explicații audio pe lângă imagine este un punct în plus față de muzeele prezentate mai sus.

Linkul de acces este: https://britishmuseum.withgoogle.com/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here