Iată 5 aplicații numai bune pentru perioada în care stăm acasă

6

Da…nu este prea ușor să renunți la viața activă și să te închizi în casă, dar trebuie să ne adaptăm vremurilor dificile. Să sperăm că nu țin foarte mult, dar până atunci am putea face ceva util pentru noi sau cel puțin să ne ținem mintea ocupată pentru a îndepărta plictiseala.

În perioada asta consumăm mult mai mult timp cu telefonul în mână atât pentru informare cât și pentru a suplini lipsa de socializare. Și am spune că nu este neapărat un lucru rău.

Lumeata.ro îți propune, la vremuri grele, câteva aplicații care îți vor îmbunătății starea de spirit, te vor tonifia și îți vor antrena creierul. Nu sunt toate de absolută noutate, dar numărul uriaș de descărcări și ratingul deloc de neglijat, ne-au determinat să le băgăm în seamă și să vă spunem despre ele.

  1. Adidas Training by Runtastic – Home Workout

Dacă nu ai auzit încă de ea, îți putem spune că este perfectă pentru a-ți înviora diminețile și de a te ajuta să te menții în formă. Înainte de a începe orice exercițiu, aplicația îți cere să te autentifici și îți oferă chiar un program de antrenament pentru o mai bună gestionare a efortului depus de tine. Mai mult, ești și cronometrat pentru fiecare exercițiu. Ultima actualizare a aplicației a fost făcută pe pe 24 martie 2020.

2. Make Me Better🤵 – Personality dev. & Motivation

După ce am antrenat corpul, putem să facem ceva și pentru mintea noastă. Make Me Better este o aplicație extrem de simplă care ne-a atras atenția și pare a fi și destul de eficientă mai ales dacă ești o persoană care vibrează la cuvinte. Pentru a trece mai ușor peste eventuale stări de plictiseală și peste o ușoară anxietate, ai în aplicație o serie de citate, mesaje și chiar texte interesante care te-ar putea dezmorți puțin și chiar să te facă să fii mai activ la jobul de acasă. “7 tips to escape a bad mood”, “6 ways to work from home effectively” sau “never give up on trying” sunt printre primele titluri ale textelor care ar putea să aibă un ușor efect revelator. Este o aplicație relativ nouă și care va trăi doar cât o vei citi.

3. Lumosity

Dacă ne-am săturat de jocurile celebre Saga, ori Fifa, am putea încerca să ne antrenăm puțin creierul cu jocuri Lumosity, o aplicație care și-a primit actualizarea în luna martie a acestui an și care este gata să ne surprindă cu câteva exerciții de memorie și nu numai. Pare a fi ușor la început, dar destul de interesant. Poate fi privit chiar ca o alternativă la rutina zilnică. Se bucură de succes în Google Play, unde se pare că are peste 10 milioane de descărcări.

4. Google Arts & Culture

Este o aplicație veche, dar asta nu îi răpește din valoare. O recomandăm tuturor celor care doresc, de pe canapea, să exploreze lumea și să îi afle secretele. Google Arts & Culture oferă tururi virtuale în cele mai frumoase locuri de pe planetă, informații despre artă, știință și multe alte lucruri care contează cu adevărt. Lucrările lui Vermeer, ale lui Da Vinci sau ale Fridei Kahlo, secretele lumii, expoziții din toată lumea sunt câteva dintre lucrurile interesante pe care le găsești pe aplicație sub formă de fotografii, texte și video. Enjoy!

5. ReadEra

Nu se putea încheia lista recomandărilor fără să vorbim puțin și despre carte. Așadar, vă recomandăm aplicația ReadEra care transformă telefonul într-un e-book reader destul de acceptabil. Particularitățile care ne-au atras atenția au fost opțiunile puse la dispoziție de creator, printre care modul color care include cinci variante de prezentare a textului: noapte, contrast noapte, sepia, sepia contrast, consolă. Totodată îți dă voie să îți alegi modul de răsfoire, fontul și dacă îți dorești sau nu ca paginile să aibă margini. Și trebuie să mai dăm un pont: acum există o bibliotecă virtuală gratuită pusă la dispoziție de librăria Humanitas. Aici găsești suficiente cărți în format PDF cât să te țină ocupat și fericit în casă.

Și nu uitați! #stațiacasă

6 COMMENTS

  1. […] Ți-e teamă că s-ar putea termina cărțile din bibliotecă în perioada în care ești nevoit să stai acasă? Nu te panica, există câteva site-uri de pe care poți descărca, în perioada asta, multe cărți de-a dreptul fantastice. Chiar dacă nu ai Kindle, cărțile pdf pot fi citite la fel de bine pe orice device cu android sau IOS. Puteți găsi aplicația de citit pe care noi o recomandăm aici: Iată 5 aplicații numai bune pentru perioada în care stăm acasă. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here