Canale de știri și siteuri din întreaga lume au picat în plasa fake news în zilele astea în care majoritatea europenilor s-au autoizolat pentru a învinge lupta împotriva COVID-19. Știrile privitoare la delfinii care au fost văzuți în Veneția, ca urmare a faptului că oamenii nu au mai poluat apa, ori lebedele care au apărut pentru prima dată pe canalele orașului sunt total false. În ambele cazuri, sursele au fost două postări, pe rețelele de socializare, devenite virale în doar câteva zile. Ei bine, se pare că lebedele apar frecvent pe canalele Burano și nu este vorba despre un efect al faptului că oamenii stau acasă.

Situația este și mai comică în cazul postării în care sunt fotografiați defini despre care autorul susține că au apărut pe canalele din Veneția. De fapt, mamiferele ar fi fost filmate într-un port din Sardinia, la sute de kilometri depărtare de Veneția.

O altă știre falsă a fost cea în care au fost prezentate imagini cu 14 elefanți despre care autorul postării spune că au ajuns într-un sat din provincia Yunan unde au descoperit un loc în care erau 30 de litri de vin, l-au băut și s-au culcat într-o plantație de ceai.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here