Acum, când stăm acasă, iar timpul este de partea noastră, putem începe “to do list-ul” pentru perioada în care vom respira ușurați și ne vom bucura din nou de natură și de minunățiile țării ăsteia. Și da, este important ca atunci când vom ieși din case și când totul va fi bine să ne gândim la o vacanță în România, pentru că economia va avea nevoie de efortul fiecăruia dintre noi.

“Lumea ta” îți propune să pui pe lista scurtă a obiectivelor și o comoară din Muniții Bihorului pe care puțini oameni o știu și au văzut-o. Este vorba despre Lacul Vida, considerat o minune a naturii, a cărui culoare se schimbă odată cu anotimpurile. Nuanțele îi sunt dăruite de pădurile care îl înconjoară, de parcă ar vrea să îl ascundă de ochii trecătorilor. Este greu cu drumul până acolo, dar merită văzut. Lacul de acumulare are un volum de 0,4 milioane m3 și o suprafață de 6 hectare.

Pâlnia din lacul Vida

Lacul Vida este cunoscut de localnicii din zonă și sub denumirea de “lacul cu vârtej”. În mijlocul lui se află un deversor sub forma unei pâlnii uriașe foarte eficient în evacuarea debitelor maxime. Deși este o tehnologie veche, procesul de “înghițire a apei” este spectaculos dacă îl privești de pe malul Lacului Vida. Tot în zonă se află și peste 300 de peșteri multe dintre ele neexploatate până acum.

Până în ziua în care vom ajunge la el, haideți să ne bucurăm de câteva imagini din Munții Bihorului și să stăm în casă cât putem de mult.

“Lumea ta” vrea să citești și: COVID-19. Fake News despre delfinii și lebedele din Veneția, dar și despre elefanții beți

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here