Sute de tineri care au nunțile planificate în următoarele trei luni caută răspunsuri pe rețelele de socializare referitoare la amânarea sau nu a evenimentului pe care l-au pregătit cu multă atenție încă de anul trecut. Și pentru că nimeni nu știe cât va dura perioada neagră prin care trecem, răspunsurile sunt dintre cele mai diverse.

În contextul în care slujbele de Duminică au putut fi ținute online de către preoți, cu ușile bisericilor închise, astăzi l-am întrebat pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, dacă, în cazul în care această catastrofă nu va trece, ar putea exista posibilitatea de a se oficia cununii religioase online.

“Această epidemie va trece și viața noastră, a tuturor, va reveni încet, încet la normal. Este în firea lucrurilor. Nunțile nu țin de necesitate într-o perioadă marcată tragic e o pandemie. Tainele Bisericii, între care și Cununia, nu se oficiază online, deci nu va putea fi niciodată vorba de așa ceva”, a spus Vasile Bănescu.

Așadar, cei care se gândeau la alternative pentru nunți, ar trebui să se gândească acum la sănătatea lor și a celor din jur.

Lumeata.ro îți recomandă să STAI ACASĂ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here