În ultimele două săptămâni de când Europa și SUA au cerut oamenilor să stea acasă, o aplicație, creată în 2016 și actualizată în urmă cu câteva zile, a cunoscut o explozie uriașă. Milioane de oameni au descărcat Houseparty, disponibilă atât pe Android cât și pe IOS. Mai exact, prin aplicație poți strânge prieteni la o anumită oră pentru a da o petrecere online pe timpul autoizolării. Până aici sună bine, însă specialiștii atrag atenția asupra unor aspecte extrem de serioase.

Un semn de întrebare pe care experții în domeniu și-l pun în legătură cu Houseparty este numărul foarte mare de date personale pe care le solicită în momentul în care trebuie să îți faci cont: nume complet, data de naștere, email, număr de telefon, permisiune de accesare a agendei telefonice, locație.

Experții susțin că în momentul în care oferi toate aceste date, ți se va cunoaște fiecare mișcare pe care o faci. Potrivit digitaltrends.ro, aplicația nu și-a actualizat politica de confidențialitate din 2018.

Până acum însă, nu există nicio dovadă că cei care au creat aplicația Houseparty ar fi utilizat incorect datele personale colectate.

A fost testată în direct

Aplicația a fost folosită și de vedete. Ellen DeGeneres a utilizat-o într-o emisiune pentru a intra în contact cu starul Christina Aguilera. Cele două celebrități au jucat chiar și un joc prin care trebuiau recunoscute anumite vedete doar prin intermediul unor indicii.

“Lumea ta” îți recomandă să citești și: Iată 5 aplicații numai bune pentru perioada în care stăm acasă

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here