Mai mulți specialiști de la Harbin Veterinary Research Institute din China au făcut un experiment cu privire la infectarea animalelor de companie. Din analiza rezultatelor obținute reiese că pisicile pot fi infectate cu coronavirus și pot transmite mai departe boala către alte pisici. Tot ei spun că deocamdată nu este cazul ca posesorii să se teamă pentru că rezultatele au fost obținute în laborator în anumite condiții și nu sunt reprezentative pentru ceea ce se întâmplă cu adevărat în interacțiunea dintre om și animalul pe care îl are, însă există informații că ar exista până acum trei cazuri de animale infectate: o pisică în Belgia și doi câini în Hong Kong.

Experimentul lor a constant în infectarea a cinci pisici domestice cu o cantitate mare de SARS-CoV-2. Șase zile mai târziu, două dintre animale au fost eutanasiate și s-au găsit particule de virus în tractul lor respirator. Celelalte trei pisici au fost puse în cuști cu alte feline sănătoase, iar cercetătorii au detectat RNA viral la una care nu fusese infectată. Concluzia a fost că a contactat virusul din fluide de la una din pisicile infectate, scriu cei de la Nature.com. Important însă este că toate cele patru pisici au produs anticorpi împotriva SARS-CoV-2.

Oamenii de știință susțin că experimentele, care nu aduc neapărat rezultate clare, trebuie tratate ca fiind o parte a eforturilor de a elimina COVID-19 la oameni.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here