România are un farmec cu totul deosebit, are locuri în care natura le-a oferit oamenilor darul de a crea povești și legende, unele cunoscute în toată lumea, altele doar de oamenii din zonele binecuvântate. Așa au apărut și descrierile unor locuri magice, precum lăcașul numit “Templul Dorințelor”, “Templul Ursitelor” sau “Mănăstirea săpată în piatră” din munții Făgăraș. Este vorba despre o grotă rupestră, de lângă satul Șinca Veche, ce datează de aproape 7000 de ani, care i-ar fi găzduit pe daci acum 2000 de ani și ar fi fost loc de taină pentru preoți la 1700.

Despre acest loc magnific se spune că atrage ca un magnet oamenii care ajung în zona Mănăstirii Șinca Veche. Ba mai mult, sătenii din împrejurimi spun că dorințele puse la “Templul Ursitelor” se vor împlini, iar apa izvorului care trece pe lângă grotă este vindecătoare.

În trecut, grota era compusă din nouă încăperi unite prin galerii, însă, din cauza infiltrării apei și a oamenilor care au săpat cu gândul că vor găsi comori ascunse, cele mai multe dintre ele s-au surpat. Acum, reprezentanții Fundației Ortodox- Culturală „Maica Sfânta – Bucuria Neașteptată au transformat locul într-unul de rugăciune.

“Mănăstirea săpată în piatră” se află la 45 de kilometri de Brașov.

Citește și: Comoara din România despre care trebuie să afli (VIDEO)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here