Se întâmplă și la case mai mari. Apple a plătit 75.000 de dolari unui hacker pentru a descoperi vulnerabilități care ar putea duce la deturnarea camerelor utilizate de companie pe toate dispozitivele create.

Măsura a fost luată după o avertizare venită de la fostul inginer de securitate al Amazon Web Services, Ryan Pickren, care a descoperit mai multe probleme după ce a utilizat Safari. „Cercetările mele au descoperit șapte erori. (…) Sunt foarte încântat că Apple a îmbrățișat ajutorul comunității de cercetare în domeniul securității”, a spus Pickren. Dintre acestea, trei au fost deja remediate de Apple, conform presei de peste ocean.

Compania americană este în continuă cercetare pentru a găsi soluții care să îmbunătățească securitatea produselor sale în contextul în care lumea digitală a fost puternic zguduită în ultimii ani de scandaluri privind confidențialitatea datelor. Tot în sensul protejării utilizatorilor, Apple folosește acum și pe iPad Pro funcția de oprire a microfonului atunci când device-ul este acoperit de carcasă, ceea ce se întâmpla doar la MacBook Air și Mac Mini.

Lumeata.ro îți propune să citești și: Directorul ZOOM, mesaj pentru utilizatori. “Îmi pare foarte rău”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here