Tesla a realizat un video despre cum fabrică ventilatoare medicale în a căror componență sunt folosite anumite piese pentru mașini.

Pandemia de COVID-19 a gripat sistemele medicale din întreaga lume. Lipsa echipamentelor potrivite și incapacitatea fabricilor de profil de a asigura necesarul pentru toate statele, i-a determinat pe cei din alte zone ale industriei să regândească strategiile și să dea o mână de ajutor. Așa cum Gucci sau Balenciaga au început producția de măști și de combinezoane pentru personalul medical, General Motors și Tesla au dezvoltat, de urgență, divizii care să se ocupe cu fabricarea de ventilatoare atât de necesare pentru a ține în viață oamenii infectați cu Coronavirus.

Componente de pe Model 3, folosite pentru ventilatoare

Tesla a publicat de curând un video din fabrică, în care prezintă modul de realizare a noilor ventilatoare. Și spre surprinderea tuturor, în componența sistemului au fost integrate și piese de la autovehicule. Sistemul de informații de pe Tesla Model 3 este folosit și la ventilatorul creat de companie, rezervorul de aer al suspensiei este a devenit cameră de amestecare a oxigenului, iar touchsceen-ul de pe același Model 3 este utilizat pentru a controla dispozitivul.

Două avantaje, dintr-o mutare

Companiile care s-au adaptat în aceste vremuri extrem de grele și reușesc deja să producă echipamente pentru sistemul medical, au făcut deja primul pas spre a rezista în fața crizei economice mondiale despre care specialiștii susțin că va veni într-un timp foarte scurt. Asta se întâmplă acum și cu General Motors sau Tesla care ar putea să evite dezastrul, care se prefigurează în industria auto-moto, prin producerea a zeci de mii de ventilatoare în fiecare lună. Este de văzut câți mari producători din această zonă a industriei sunt capabili sau dispuși să facă switch-ul și în Europa. Sigur, nu este o soluție care să asigure prosperitate, dar poate fi una de avarie cu ajutorul căreia fabricile să rămână deschise, iar oamenii să nu piardă locurile de muncă.

Lumeata.ro te invită să citești și: Roboți în spitale. Italia face un nou pas în lupta cu COVID-19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here