Facebook se pregătește să înceapă un sondaj în SUA pe tema COVID-19. În funcție de rezultate și utilitatea lor, sondajul ar putea fi introdus și în Europa.

Autor: Vlad Manolache

Facebook își va întreba utilizatorii dacă au fost infectați cu coronavirus pentru a strânge informații care să ajute la crearea unei hărți cu cele mai fierbinți zone din Statele Unite ale Americii. Datele vor fi parte al unui proiect de cercetare din Carnegie Mellon University pentru a analiza extinderea virusului și de a vedea care sunt zonele unde există cea mai mare nevoie de resursă medicală, potrivit news.sky.com Se cunoaște faptul că în acest moment SUA se confruntă cu o situație fără precedent, iar numărul infectaților și a morților crește alarmant.

Citește și: Roboți în spitale. Italia face un nou pas în lupta cu COVID-19

Datele utilizatorilor nu ies din Facebook

Pentru a evita rumorile pe tema datelor, cei de la Facebook au anunțat că va împărtăși informațiile despre utilizatori cu nicio autoritate implicată în acest proiect de cercetare.

Dacă studiul făcut pe baza rezultatelor obținute de la Facebook se va dovedi a fi util în SUA, ar putea ca sondajul să fie folosit și în Europa, însă nu există momentan informații oficiale în acest sens.

Facebook, decizie pentru utilizatorii de WhatsApp

Facebook s-a angajat să lupte împotriva coronavirusului pe mai multe fronturi. Pe lângă eforturile pe care le face compania-gigant de a ajuta în cercetare, acum a luat măsuri drastice pentru a bloca propagarea de mesaje cu informații false, mai ales acum când lumea a devenit extrem de sensibilă, mai ales pe tema COVID-19. Așa că a luat hotărârea ca utilizatorii de WhatsApp să nu mai poată distribui de cinci ori un mesaj. Deși nu este suficient pentru a face să dispară știrile false, trebuie să recunoaștem că este un punct bun de pornire.

Lumeata.ro te invită să citești și: Inteligența artificială, folosită pentru a transforma gândurile în text.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here