Inteligența artificială este acum folosită de oamenii de știință pentru a crea un mecanism care să transforme gândurile în text.

Inteligența artificială (AI) este una dintre preocupările principale ale oamenilor de știință de pe întreaga planetă. Progresele făcute în ultimii ani ne arată că ceea ce altădată era doar science fiction, a devenit astăzi posibil. Medicina, comerțul, industriile de orice tip folosesc astăzi anumite tipuri de inteligență artificială. Fie că ne place sau ne sperie, se pare că viitorul o implică tot mai mult.

În ultima perioadă, un nou experiment atrage atenția întregii lumi. Specialiștii în neurologie de la Universitatea din California, San Francisco, încearcă prin dezvoltarea unei tehnologii foarte avansate, să creeze un program care folosește inteligența artificială pentru a transforma gândurile oamenilor în text. Ei sunt încrezători că proiectul lor va da roade și va ajuta, într-o zi, milioane de oameni care au probleme de vorbire să se exprime foarte ușor.

Cum funcționează

Mai exact, se încearcă traducerea algoritmică a textului dintr-o limbă în alta. Ei au testat deja teoria și au implantat electrocoduri în creierele a patru oameni care suferă de epilepsie. Fiecare dintre ei a citit cu voce tare mai multe propoziții, alese în mod special cu un anumit număr de cuvinte unice, iar în timpul vorbirii lor, oamenii de știință au monitorizat activitatea creierului. Următorul pas constă în introducerea datelor într-un algoritm de învățare automată care ar putea transforma undele creierului într-un șir de numere care codifică propozițiile. Apoi, într-o altă zonă a sistemului, numerele au fost transformate într-o secvență de cuvinte.

Lumeata.ro îți recomandă și: De când COVID-19 ne-a pus stop, s-a schimbat modul în care se mișcă Pământul

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here