Tehnologia este utilizată sub tot mai multe forme în lupta cu virusul care a creat pandemie mondială. Peste ocean există acum un vehicul autonom, folosit pentru transportul de teste COVID-19.

Autor: Vlad Manolache

Americanii caută permanent soluții de a degreva personalul medical de cât mai multe sarcini pentru a-l folosi eficient în lupta cu coronavirus. În Florida a fost implementat un proiect unic în lume. Colaborarea dintre Beep și NAVYA și Mayo Clinic a condus la crearea unui laborator mobil care transportă teste COVID-19 dintr-o locația în alta. Pentru eficientizare, au folosit un vehicul autonom pe care l-au echipat corespunzător și care acum este un partener eficient al medicilor.

Citește și: Inteligența artificială, folosită pentru a transforma gândurile în text.

Beneficiile inteligenței artificiale

„Utilizarea inteligenței artificiale ne permite să protejăm personalul de expunerea la acest virus contagios, prin utilizarea tehnologiei de ultimă oră a vehiculelor autonome ajută la economisirea timpului de către personal, timp pe care îl poate aloca tratamentului direct și îngrijirii pacienților”, a spus Kent Thielen, CEO al Clinicii Mayo din Florida.

Folosirea vehiculului autonom este importantă pentru protejarea personalului medical.

Și Italia a apelat la tehnologie

Deși nu sunt folosite la scară largă, noile tehnologii utilizate pentru a ajuta sistemul medical ar putea ajunge, într-o zi, parte integrată a lui. Inclusiv în Europa sunt încercări timide ale autorităților din sănătate de a introduce dispozitive care să facă viața mai ușoară medicilor atât de încercați în aceste zile. Spre exemplu, într-un spital de Varese, sunt folosiți roboți care să citească și să transmită personalului datele de pe aparatele de la terapie intensivă în cazul celor infectați cu coronavirus. Cu ajutorul acestor roboți, șansele medicilor de infectare ar putea scădea considerabil.

Citește mai multe despre roboții din Italia AICI.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Lipsa informatizării statului naşte deplasări nedorite şi stagnări neprogramate.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here