Dacia Mioveni va începe în mai activitatea. Surse susțin că Dacia poate produce ventilatoare medicale pentru România în curând.

Autor: Vlad Manolache

În plină criză de ventilatoare medicale, o gură de oxigen art putea fi dată României de Dacia, care a anunțat că va redeschide uzina de la Mioveni în luna mai. Până acum nu există nicio informație oficială privitoare la posibilitatea de a produce ventilatoare pentru spitale, însă, conform Antena 1, proiectul de construcție a aparatelor a fost oferit României de o fabrică auto din SUA care produce deja mii de unități. În cazul în care Dacia Mioveni va fabrica ventilatoarele medicale, avizele vor fi primite de la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Citește și: Ford și General Electric intră în lupta cu virusul ucigaș. Vor produce ventilatoare

Care este situația României

Spre deosebire de alte țări din Europa, România încă nu a cunoscut vârful pandemiei și pregătirile pentru scenarii mai rele sunt blocate de cele mai multe ori de comenzi care nu pot fi onorate în timp util. Spre exemplu, se cunoaște deja faptul că cele 400 de ventilatoare comandate de statul român din străinătate nu vor ajunge prea curând din cauza capacității limitate a fabricilor producătoare și a problemei privitoare la transportul lor. Până acum s-a luat măsura de a se repara mai multe ventilatoare care erau scoase din uz și care ar putea să se adauge la numărul celor deja existente, însă nici în acest caz nu se știe cât va dura până când vor fi livratele piesele care trebuie schimbate.

O salvare ar putea veni din partea Ministerului Apărării Naționale care se pare că are deja un prototip de ventilator și care acum se află în teste. Până acum MAPN a ajutat și la crearea de izolete pe teritoriul României.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Ventilatoare medicale construite din carcase de PC, noua invenție a Maingear

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here