Ne apropiem tot mai mult de o descoperire care ar aduce o gură de oxigen naturii. Ploaia, transformată în energie este visul care ar putea deveni realitate într-un viitor apropiat. Au fost publicate rezultatele celor mai noi cercetări și arată încurajator.

Autor: Vlad Manolache

În ultimele decenii, oamenii de știință au căutat și găsit soluții alternative și prietenoase cu mediul pentru crea energie regenerabilă, dar problema planetei este departe de a fi rezolvată. Una dintre marile preocupări ale momentului este transformarea picăturilor de apă în curent. Iar acum avem primele semne bune.

City University din Hong Kong au publicat rezultatele a doi ani de muncă

Cercetătorii de la City University din Hong Kong au reușit să dezvolte un generator care folosește o structură de tip tranzistor cu efect de câmp pentru a produce tensiune foarte puternică, instant, din picăturile de apă. Mai exact, conform studiilor, o singură picătură de apă poate dezvolta 140 V, o putere într-atât de mare încât să aprindă dintr-o dată 100 de becuri led mici. După o muncă de doi ani, experții au reușit să producă o densitate de putere instantanee de zece mii de ori mai mare decât dispozitivele similare dezvoltate până acum.

Citește și: Vehicul autonom folosit pentru transportul de teste COVID-19

Deocamdată, proiectul și cercetările oamenilor de știință din Hong Kong nu sunt suficiente pentru a se reuși producerea de energie din picăturile de ploaie, însă viitorul sună cât se poate de promițător.

Profesorul Wang Zuankai este de părere că proiectul la care a lucrat poate fi dezvoltat și instalat pe diferite suprafețe unde lichidul este în contact cu un solid pentru a utiliza eficient energia cinetică de frecvență joasă în apă.

Lumeata.ro te invită să citești și: De ce să așteptăm să treacă pandemia? Producătorii români sunt online și au nevoie de tine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here