România începe să dea semne că știe să se adapteze vremurilor dificile pe care le traversează. După ce am învățat să construim izolete, acum vom fabrica și termoscanere cu tehnică de pe blindatele Piranha.

Autor: Vlad Manolache

Lumea se adaptează în condiții de pandemie, când fabricile producătoare de echipamente folosite în lupta cu COVID-19 nu mai fac față. În Italia și Franța marile case de modă au început să producă măști și halate pentru medici, iar în SUA General Motors produce acum ventilatoare pentru secțiile de terapie intensivă ale spitalelor. Nici România nu s-a lăsat mai prejos. Armata a început să producă izolete, o fabrică din România a primit avizele pentru fabricarea de măști medicale, iar acum o nouă veste bună a fost dată chiar de ministrul Virgil Popescu: am început să producem termoscanere. Sunt cu o treime mai ieftine decât cele contractate de stat și sunt ezvoltate de IOR București și Pro Optica.

“De astăzi alte două companii din industria de apărare, una cu capital privat și alta cu capital majoritar de stat – IOR, au dezvoltat și lansat în fabricație un termoscaner care permite scanarea rapidă pe fluxuri de persoane și alarmarea în cazul temperaturilor care depășesc limita febrei”, a declarat minsitrul economiei, Virgil Popescu.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și:Vehicul autonom folosit pentru transportul de teste COVID-19

Unde vor fi utlizate

Scanerele de temperatură vor fi destinate, în primă fază, aeroporturilor, instituțiilor, școlilor și spitalelor. Cu ajutorul tehnologiei preluată de pe blindatele Piranha, termoscanerul românesc va depista persoanele care au o temperatură mai mare de 37,5 grade celsius și va emite un semnal sonor de avertizare.

Conform directorului IOR, la început vor fi produse 30 de bucăți pe lună. Este adevărat că nu sunt suficiente, însă ele se adaugă numărului de termoscanere achiziționate deja de statul român din Irlanda.

Citește și: De ce să așteptăm să treacă pandemia? Producătorii români sunt online și au nevoie de tine

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here