Maingear, una dintre cele mai cunoscute companii de computere și laptopuri, creează acum ventilatoare medicale din carcase de computere vechi. Sunt ușor de manevrat și funcționează impecabil.

Autor: Vlad Manolache

Maingear se aliniază cu marile branduri care luptă împotriva COVID-19 și vine cu o soluție care va salva vieți. Pentru că lipsa ventilatoarelor medicale este acută în comparație cu numărul în creștere al infectaților cu coronavirus, compania a inventat unul din carcase de computer mai vechi, de pe versiunea lui F131. Întregul sistem se bazează pe o platformă deja folosită în Italia și în Elveția. Noul ventilator numit LIV este capabil să înceapă livrarea de oxigen în mai puțin de 1.5 secunde. El este prevăzut și cu un ecran tactil detașabil care ar putea să ajute medicii să stea la distanță de oamenii infectați cu coronavirus.

Costul, un avantaj major

Producătorul de ventilatoare medicale LIV susține că un mare avantaj în aceste momente de criză mondială îl reprezintă costul. Prețul este la un sfert din cel al ventilatoarelor care se comercializează acum pe piață și care costă aproximativ 10.000 de dolari. Motivul îl reprezintă piesele utilizate care sunt mult mai ieftine.

Citește și: Termoscanere produse în România. S-a folosit tehnică de pe blindate

Așteaptă verdictul pentru producție

Maingear speră să obține în curând aprobarea din partea FDA pentru a putea începe producția de ventilatoare medicale LIV în SUA. Producătorul este încrezător că într-un viitor apropiat, va avea deschidere către piața internațională. Cât despre fiabilitatea lor și despre capacitatea companei Maingear de a produce constant cantități mari, este o altă discuție. Însă până acolo, în situația în care se află lumea, și un ventilator în plus este un lucru mare.

Lumeata.ro te invită să citești și: De ce să așteptăm să treacă pandemia? Producătorii români sunt online și au nevoie de tine .

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here