Amsterdam are deja un plan pentru dezvoltare unei noi rețele de transport prin care să se conecteze cu marile orașe ale Europei. Specialiștii susțin că proiectul Hyperloop va fi cu adevărat revoluționar.

Autor: Vlad Manolache

Poluează mai puțin decât avionul și ajunge la o viteză de aproximativ 1000 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că un drum între Amsterdam și Paris va dura 90 de minute în loc de trei ore și jumătate. Cele două aspect i-au determinat pe olandezi să spună că Hyperloop va fi viitorul în ceea ce înseamnă transport public și să facă și un plan funcțional.

Ce este Hyperloop

Hyperloop este o capsulă de transport călători care va fi propulsată într-un tub în condiții atmosferice joase. La bază stă proiectul lui Elon Musk din 2017, atunci când a creat o echipă care a început dezvoltarea unei noi modalități de transport care are mari șanse de reușită într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Citește și: Fotograf începător? Îți ofer câteva sfaturi “neobișnuite”

În provincia Groningen se construiește și prima pistă de încercare de mare viteză, iar în Delft există deja un tub de încercare, de 30 de metri, pentru viteză mică, conform celor de la The Guardian.

Sursa foto: Facebook

Un român face parte din echipa care construiește prototipul

Hyperloop va purta și amprenta unui român. Este vorba despre Denis Tudor, un tânăr care și-a câștigat locul în echiopa care construiește prototipul în urma competiției lansate de Musk. El s-a ocupat, alături de colegii lui, de senzori, de controlul capsulei în tubul vidat și de o parte din electronică.

Nu se știe însă data la care va fi funcțional proiectul Hyperloop.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Imagini bizare pe Google Earth. Cum arată insula fantomă, svastica din Asia și epava unui gigant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here