Autoizolarea în două sau trei camere poate fi destul de greu de suportat, dar există device-uri care să îți aducă natura aproape. Creează o grădină de apartament!

Autor: Vlad Manolache

Dacă vrei să miroasă a verde în living și să ai totodată legume proaspete crescute sub ochii tăi, poți să te gândești la o investiție într-o grădină smart. Sunt device-uri care au apărut de câțiva ani pe piață și care au ajuns la performanțe incredibile. Au design interesant, accelerează procesul de creștere a legumelor și aduc miresmele unei grădini în locuință. Este adevărat că sunt greu de găsit în România și nu sunt tocmai ieftine, însă pentru cine își dorește cu adevărat peticul lui de verdeață, poate fi o idee bună.

Smart Garden 3

Are un design plăcut și cred că își poate găsi un loc și în bibliotecă datorită dimensiunilor reduse. Este una dintre cele mai ieftine variante de pe piață pentru că are doar trei recipiente destinate plantării. Producătorii susțin că poți planta peste 50 de tipuri de plante. Cât despre performanțe, The Smart Garden 3 este prevăzut cu un sistem inteligent care oferă plantelor cantitatea exactă de apă, lumină și nutrienți de care au nevoie. Prețul cu tot cu livrare ajunge undeva la 120 de euro. Site-ul găsit de mine poate fi accesat AICI.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Idei pentru vopsitul ouălor. Iată cele mai urmărite videoclipuri

Smart Garden 6

Dacă vrei producție dublă, automat crește și prețul. Smart Garden 6 folosește aceeași tehnologie, dar are patru recipiente în care poți planta ierburile și legumele tale preferate. Este important de știut că are un consum de energie de 60 kWh pe an și produce un zgomot de aproximativ 59 dB. Prețul de achiziție pe care l-am găsit pe cele mai multe site-uri este de 265 euro cu taxele de transport incluse.

 OGarden Smart

Cea mai complexă grădină de apartament inventată până acum este OGarden Smart, care a dezvoltat și un sistem total nou pentru creșterea plantelor. Dacă toate celelalte arată ca niște ghivece mai mici sau mai mari, device-ul ăsta este un adevărat corp de mobilier futuristic care îți aduce natura acasă. Poate găzdui 90 de plante care să crească în același timp chiar dacă sunt diferite, ceea ce înseamnă că drumurile la piață vor fi tot mai rare. Plantele cresc într-un sistem circular, iluminat cu leduri, care te asigură că poți începe să culegi roadele între 30 și 40 de zile. Are un sistem de irigare inteligent care necesită umplere o dată la zece zile. OGarden Smart a fost inițial o idee a unui proiect de start-up care a primit imediat finanțări de 500.000 dolari pe Kickstarter. Prețul unui asemenea aparat, cu tot cu taxele de transport, este de aproximativ 1200 de euro pe site-ul www.eauditson.com.

Citește și: OnePlus 8, primele imagini și informații oficiale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here