Suntem aproape de a face un pas important în lupta cu noul coronavirus. Vestea a venit de la Universitatea Politehnică Timișoara.

Autor: Vlad Manolache

Lupta cu noul coronavirus a angrenat oamenii de știință din România, iar rezultatele par a fi unele demne de laudă. După ce colectivele de cercetare de la Politehnica București au început să lucreze la crearea unui dezinfectant împotriva virus, acum cei de la Universitatea Politehnica Timișoara au creat un prototip de dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de oamenii infectați.

Citește și: Ventilatoare medicale construite din carcase de PC, noua invenție a Maingear

Cum funcționează

Dispozitivul se bazează pe “reducerea încărcăturii microbiologice prin expunerea la radiații ultraviolete de tip UVC a aerului expirat de pacienții aflați în stare critică, infectați cu SARS-CoV-2, care sunt intubați și ventilați mecanic. Dispozitivul este conectat la portul de exhaustare al ventilatorului care actualmente comunică liber cu atmosfera” explică cei de la Universitatea Politehnica Timișoara.

În acest moment, dispozitivul este în faza de testare pe un ventilator de terapie intensivă aflat în laborator. Dacă rezultatele testelor vor fi cele așteptate, cercetătorii intenționează să patenteze dispozitivul.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Politehnica București a inventat un dezinfectant împotriva COVID-19

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here