Este Iphone SE telefonul de care piața avea nevoie în 2020? Să fim serioși. Însă pare a fi un mesaj clar pentru viitor care trebuie înțeles cât mai repede.

Autor: Vlad Manolache

Iphone SE 2020 a fost primit foarte bine pe piață. Presa din zona de tech l-a lăudat pentru că “nu își arată prețul”. Mai direct, își face banii pentru că este construit din materiale bune, pentru că are o cameră bunicică și pentru multe alte aprecieri care ar cuprinde în construcție și cuvântul decent. Din punctul meu de vedere lansarea lui Iphone SE a venit cu un sac de întrebări în spate. Și enunț trei dintre ele care mi se par a fi foarte importante: 1. Ce s-a întâmplat cu Apple de a hotărât să producă device-uri ieftine? 2. Decizia de a aduce în lumină SE 2020 vine ca răspuns la o nevoie actuală a pieței? 3. Apple vrea să aducă o nouă tendință sau doar să plaseze un smartphone într-o clasă în care compania nu exista?

Citește și: LG schimbă complet designul telefoanelor. Primele imagini

Atenție la economii

Întrebările mele mă duc spre o singură concluzie. Apple lansează un mesaj și își asumă capul plecat pentru a se putea salva. Cred că acum compania prefigurează pierderi mari din cauza crizei generate de noul coronavirus și abordează, cu riscul de a distruge legenda, clasa de mijloc a smartphone-urilor. Iar mesajul, destul de clar în opinia mea, este că lumea, într-un viitor nu foarte îndepărtat, va restrânge foarte tare cheltuielile pe plăceri în favoarea necesităților, ceea ce va face să se zgâlțâie vitrina cu flagship-uri. Este mesajul că urmează vremuri grele în care companiile trebuie să regândească strategiile pentru a supraviețui unei crize financiare la umbra căreia deja pier business-uri din toate domeniile. Așa că aveți grijă pe ce cheltuiți banii în perioada următoare.

Care îi sunt rivalii

De cealaltă parte a ringului, companiile care lucrează cu Android au deja o istorie în a crea produse și pentru cei limitați la buzunar, iar asta face ca intrarea Apple să nu fie atât de triumfătoare pe cât o văd anumiți analiști zilele astea. Pe aceeași plajă de preț se mai află Samsung Galaxy A 51 care vine cu un set de patru camere și o carcasă cu aspirații spre clasa de sus, RedMagic 5 care vine cu un Snapdragon 865, o memorie RAM de 12 GB și un design interesant, Huawei P40 Lite, Xiaomi Mi 9T sau Motorola One ZOOM.

Rămâne de văzut dacă noul Iphone SE va pune măcar pe o linie de plutire Apple prin împlinirea dorinței unora cu resurse financiare limitate de a avea un device cu măr pe el. Eu încă nu-l văd ca pe o soluție, dar cert ne spune ceva despre vremurile grele care vor urma.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: RedMagic 5G, o nouă jucărie pentru gameri

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here