Slujba Învierii Domnului va ajunge la tine pe toate canalele de comunicare. Am fost curios să aflu și câteva detalii despre tehnologia care se va folosi în Catedrala Patriarhală și am rămas plăcut surprins.

Autor: Vlad Manolache

Pandemia ne ține departe de biserică, însă nu și departe de Dumnezeu. Slujba Învierii Domnului va ajunge în casele credincioșilor prin toate mediile de comunicare. După ce am stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, și cu directorul tehnic de la Trinitas TV am aflat că slujba va fi difuzată pe postul tv al BOR, pe radio, dar și pe canalul de Youtube pe care îl puteți accesa AICI.

Citește și: Cinci lucruri incredibile despre egipteni pe care nu le știai

Slujba, la calitate HD

Biserica Ortodoxă Română ține pasul cu tehnologia, ceea ce este de apreciat. Pentru slujba de Înviere se vor folosi camere care vor filma HD, ceea ce înseamnă că vom avea o rezoluție mai mult decât mulțumitoare. Tot de la sursă am aflat că există deja montate camere robotice, ale căror mișcări dau impresia de dinamism al imaginilor, au mixer și oameni care se vor ocupa în detaliu de partea tehnică. Referitor la calitatea sunetului, ne-a fost transmis că nu va fi captat prin lavaliere și prin microfoane suspendate, ceea ce ar putea să ofere și acel ecou specific bisericii, însă asta rămâne de văzut. Una peste alta, la vremuri grele, tehnologia ne ține aproape de biserică, ne ajută să primim în casă Slujba Învierii Domnului și să ne bucurăm împreună de una dintre cele mai importante sărbători din an.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Sfaturi pentru fotografii interesante de Paște

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here