Google lansează primul card pentru a intra pe un teren pe care Apple deja există. Cel puțin așa se zvonește. Au apărut primele imagini și informații despre noul proiect în care compania își pune speranța că va avea un mare succes.

Autor: Vlad Manolache

Google se pare că pregătește un card de debit smart care să devină instrument asociat aplicației Google Pay. Surse din interiorul companiei spun că noul produs împreună cu un cont asociat vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a face cumpărături prin trei modalități: card, telefon mobil sau online, conform techcrunch.com. Mai mult, deținătorii unui astfel de card vor putea să își monitorizeze cu ușurință cumpărăturile, soldul și chiar să își blocheze contul oricând doresc. Există voci care spun că Google va avea și parteneri puternici din zona bancară.

Sursa foto: techcrunch.com

Citește și: Cursuri gratuite de fotografie oferite de Nikon

Dacă zvonurile apărute se vor dovedi a fi reale, ar putea apărea și o nouă strategie în zona de publicitate. Datele acumulate de Google cu privire la un istoric al cumpărăturilor, ar putea ajuta la construirea mai exactă a profilurilor cumpărătorilor, iar publicitatea va fi mult mai bine targetată. În același timp, mutarea asta ar arăta că Google încearcă se devină un jucător în piața bancară, ceea ce ar putea fi o plasă de siguranță pentru vremurile grele care se anunță.

Google nu a oferit un răspuns referitor la veridicitatea informațiilor, însă nu a existat nici o infirmare a informațiilor publicate de site-ul pe care l-am menționat mai sus.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Lansarea noului Iphone SE, un mesaj pentru întreaga lume

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here