Samsung, una dintre cele mai mari companii de electronice și electrocasnice din lume, are o istorie fantastică. E timpul să afli câteva lucruri pe care probabil nu le știai despre marca nelipsită din casele noastre.

Autor: Vlad Manolache

Dacă ești fan Samsung sau doar ai ales să cumperi un telefon sau un televizor pentru că ai auzit că este o marcă de top, trebuie să știi că la începuturi compania se ocupa de cu totul altceva. Inițial a apărut ca o firmă care vindea tăiței. Primul pas către electrocasnice a fost făcut în 1970 când a produs și vândut primul televizor alb-negru, cu o diagonală de 12 inch.

Cum au arătat primele logo-uri Samsung

În lunga sa istorie, Samsung a avut mai multe etape de rebranding, iar siglele erau total diferite față de cea de astăzi. Primele logo-uri conțineau ca elemente grafice trei stele pentru că “Sam” înseamnă trei și “sung” înseamnă stele. În Coreea cele trei stele sunt simbolul a trei zeități cerești ce reprezentau gloria norocul și longevitatea.

Citește și: Lansarea noului Iphone SE, un mesaj pentru întreaga lume

Știai că toate astea au fost inventate de Samsung?

Ambiția celor de la Samsung a fost creeze propriile componente pentru realizarea electricelor și electrocasnicelor și au reușit. Au ajuns la un procent de 90%. Ba mai mult, Bloomberg scria cândva că Samsung a oferit și câteva componente chiar marelui său rival Apple. Investițiile uriașe în dezvoltarea permanentă a tehnologiei a adus rapid roade și astfel compania a creat televiziunea digitală în 1998, MP3-ul și primul afișaj curbat pe pe smartphone-uri în 2013. Tot coreeni au lansat și primul telefon cu ecran pliabil și au reușit să revoluționeze piața în 2019.

Trei recorduri ale companiei

Samsung deține și câteva recorduri importante. Unul dintre ele este bifat de oamenii din sectorul de construcții al imperiului Samsung care au construit cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa. Acum este una dintre atracțiile principale din Dubai.

Samsung se laudă și cu înregistrarea în SUA a celui mai mare număr de patente din toată lumea, respectiv 7670.

Un alt lucru uluitor s-a întâmplat după lansarea telefonului Samsung S3, când vânzările au atins 500 de unități pe minut.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: De vorbă cu Radu Soviani despre rolul online-ului azi, reconversia de mâine și predictibilitate.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here