Vor dispărea restricțiile, dar nu și virusul. Iată câteva idei de călătorie în siguranță și gadget-uri ieftine care ți-ar putea fi utile.
Autor: Vlad Manolache
La jumătatea lunii viitoare, multe dintre restricțiile de circulație actuale ar putea dispărea în cazul în care autoritățile ne vor anunța că am depășit vârful epidemiei, iar numărul infectărilor va scădea. Iar dorința care ne-a muncit mințile în fiecare zi de izolare se va îndeplini. Vom putea ieși la plimbare, în vacanță, într-un city break. Dar asta nu înseamnă că nu nu vom avea o piedică pusă de rațiunea fiecăruia dintre noi care prinde forma unei întrebări: Cum voi călători în siguranță atât timp cât virusul este încă printre noi? Aici aș avea câteva sugestii pentru tine.
Dacă vrei natură, atunci evită să o privești tot de la o fereastră
Dacă vrei petreci un weekend în natură, la aer curat, ar trebui să te gândești că de data asta un cort așezat într-un camping la munte poate fi alegerea ideală în vremea coronavirusului. Vei putea păstra o distanță mare față de ceilalți turiști, nu există grija de a pune mâna pe obiecte pe care au pus și alții, iar spațiul devine automat unul mult mai sigur decât un apartament închiriat într-o scară de bloc dintr-o stațiune sau chiar a unui hotel care ar putea fi arhiplin. Și chiar dacă vom alege un hotel sau o pensiune, este bine să nu uităm de regulile de protecție pe care le respectăm zilele astea. Specialiștii spun că virusul care ne ține acum în case nu va dispărea nici măcar peste un an și va trebui să învățăm să conviețuim cu el.
O altă modalitate de a călători în siguranță și care a luat amploare în toată lumea este explorarea cu van-ul, în cazul în care ai unul. Sunt pe internet sute de tutoriale din care să înveți cum să îți amenajezi un van pentru a deveni camera mobilă perfectă. Sunt variante e amenajare și pentru cei cu bugete foarte limitate. Îți poți transforma ușor duba veche într-un cort pe roți. Așa vei putea călători mult cu bani puțini și ai posibilitatea de a înnopta acolo unde îți dorești fără a avea grijile de la cort. Adio frică de urși!
Alege România măcar pentru o perioadă
Dacă se ridică toate restricțiile, nu cred că e cea mai bună idee să îți cauți imediat un zbor pentru un city break. Evită o expunere inutilă care ar putea să te coste mult mai mult decât ai fi crezut. Trebuie evitate zonele aglomerate cel puțin o perioadă. Așa că o vacanță în România ar putea fi o alegere mai bună atât pentru sănătate, mai ales dacă preferi cortul, dar și pentru economia țării. Nu cad în patima aia naționalistă să încurajez să cumpărați de la români cu orice preț, pentru că anticipez cum vor dori unii să recupereze pagubele suferite în vremurile astea, însă cred că nu e rău ca banii să rămână în circuitul intern. Iar dacă alegi să călătorești în țară, ar fi ideal să te deplasezi cu mașina personală sau să închiriezi una, chiar dacă este mai costisitor, decât să să împarți compartimente cu mulți alții și să te înghesui pe mai știu eu ce peroane.
Citește și: Google lansează un card? Au apărut imagini și informații
Iată câteva gadget-uri care îți vor face vacanța mai plăcută
Vacanța la cort poate cu atât mai plăcută cu cât ești mai bine pregătit pentru o experiență în natură. Un dispozitiv smart care te ferește de surprize neplăcute este filtrul de apă personal. Spre exemplu, cel de la LifeStraw îți filtrează apa pe care o bei și îl poți purta cu ușurință la gât. Sunt sigur că fiecare dintre noi a auzit de la cineva că apa de la izvor e curată și aproape sfințită, dar știința spune altceva. Așa că mai bine îți iei o măsură de siguranță și folosești un astfel de filtru care îndepărtează 99,9% din bacteriile și paraziții din apă. Un astfel de produs costă în jur de 100 lei atât pe site-uri din România cât și pe cele din străinătate.
Espresso adevărat în mijlocul pădurii
Pentru cei care nu concep o dimineață de concediu fără o cafea bună, există WACACO Minipresso, un aparat care garantează un espresso la fel de bun ca cel pe care îl bei la un restaurant de lux. Doar că acum îl ai cu tine în mijlocul naturii, ceea ce va face licoarea din cana ta să fie magică. Investiția într-un astfel de aparat este de 275 de lei. Mai există și altfel de dispozitive pe amazon și merită să aruncați o privire înainte de a face o comandă.
Asigur-te că nu vei avea vizitatori nedoriți în cort
Dacă nu vrei furnici, rozătoare sau mai știu eu ce reptile de prin zonă în cortul tău îți recomand să cumperi un dispozitiv solar împotriva dăunătorilor. Hawk II 70049 ar fi o soluție dacă îți permiți să dai 150 de lei pe el. Trebuie doar înfipt în pământ și pornit, iar el își va face treaba. Cel puțin așa se laudă producătorii.
Cumpără o baterie solară mai serioasă
Una dintre problemele pe care le întâmpinăm adesea la munte sunt legate de lipsa curentului, mai ales că la noi numeri pe degetele de la o mână camping-urile cu ceva dotări. Așa că o baterie externă cu încărcare solară îți poate fi de mare ajutor, mai ales dacă ești hotărât să încerci mai multe ieșiri în natură. Una destul de bună pe care am testat-o este produsă de Pyramid și se găsește de vânzare pe mai multe site-uri românești. Are o capacitat de 30.000 mAh, un panou de 1,8 W, lanternă și funcție SOS pentru calamități naturale. Este suficient de bună dacă vrei să încarci bateria unui telefon sau chiar a unui laptop.
Iluminator controlabil din smartphone, pentru iubitorii de tech
Dacă nu poți să te desparți de telefonul tău nici în vacanță și ești fascinat de tehnologie, atunci trebuie să afli că a fost inventată și lanterna pentru camping care este controlabilă prin bluetooth de pe telefonul mobil. Biolite Base îți oferă un spectru larg de culori, îți spune în timp real câtă energie are, o poți activa de pe un perimetru pe care ți-l oferă bluetooth-ul și poate fi folosită și pe post de alarmă. Și pentru că tehnologia de ultimă generație costă, va trebui să scoți din buzunar aproximativ 700 de lei pentru un asemenea device.
Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Samsung va introduce aplicația de măsurare a tensiunii pe Galaxy Watch
[…] Citește și: Cum călătorim în siguranță după ridicarea restricțiilor. Plus câteva gadget-ur… […]
[…] Lumeata.ro te invită să citești și: Cum călătorim în siguranță după ridicarea restricțiilor. Plus câteva gadget-uri utile. […]
[…] Lumeata.ro te invită să citești și: Cum călătorim în siguranță după ridicarea restricțiilor. Plus câteva gadget-uri utile. […]