Samsung a pierdut startul în ceea ce privește ceasurile care măsoară tensiunea arterială, dar are ambiția de a recupera teren într-un viitor apropiat. A a făcut deja un pas important.

Autor: Vlad Manolache

Samsung va introduce în curând aplicația de măsurare a tensiunii pe Galaxy Watch, numită Samsung Health Monitor. Nu se știe cât de curând vor putea beneficia și europenii de noua opțiune, însă este cert că acum au fost obținute aprobările de la autoritățile de reglementare din Coreea de Sud.

Potrivit ultimelor informații apărute în spațiul public, aplicația va fi disponibilă pe Galaxy Watch Active 2, abia în semestrul trei al acestui an și în primă fază doar în Coreea de Sud. Ceasurile vor putea oferi valori exacte ale tensiunii arteriale printr-o analiză a undelor pulsului. Pentru a beneficia de rezultate precise utilizatorii vor fi nevoiți să recalibreze aplicația o dată la patru săptămâni.

Citește și: Google lansează un card? Au apărut imagini și informații

Nu este o noutate, dar poate aduce încasări mai mari

Samsung nu se poate lăuda cu poziția de lider al vânzărilor de smart watch-uri, iar aplicația care monitorizează sănătatea s-ar putea să ajute compania să mai adauge câteva procente. Până atunci însă Apple și Huawei se pare că sunt de neclintit în clasament pe acest segment.

Trebuie să mai știți că Samsung nu va fi prima companie care introduce aplicația de monitorizare a tensiunii. Există deja pe piață device-uri care au deja o funcție de genul ăsta și care au fost prezentate pe la târguri de gadget-uri.

Atenție, să nu confundăm ceasurile de pe piață care măsoară pulsul cu cele cele care măsoară tensiunea. Am văzut strategia unora de a încerca să vândă ceasuri care îți numărul bătăilor inimii cu eticheta de măsurător al tensiunii.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Ești fan Samsung? E timpul să afli lucruri pe care nu le știai

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here