Apple lucrează la securizarea iPhone-urilor după ce mai multe persoane din SUA au ajuns să fie victime ale hackerilor din cauza unei vulnerabilități.

Autor: Vlad Manolache

Este de notorietate faptul că Apple reprezintă un etalon în privința securității device-urilor realizate și alocă permanent resurse importante pentru a-și păstra reputația. Dar uite că se pot ivi probleme și la case mai mari. Acum compania se preocupă să remedieze o vulnerabilitate a iPhone-urilor care a creat pagube în ultimii doi ani. Este vorba despre un bug al aplicației de mail pe care hackerii l-au descoperit și au profitat din plin.

Citește și: iPad Pro, o funcție în plus pentru securitate. Îți oprește microfonul automat

Cum au putut fura date personale

Presa internațională scrie că șase companii din SUA au fost victimele hackerilor care au extras informațiile pe care le doreau cu ajutorul mail-ului. Mai exact, ei au descoperit vulnerabilitatea din aplicația de mail de pe iPhone, au trimis apoi un email cu un cod și au reușit să obțină acces la memoria dispozitivului de unde au extras datele personale.

Eforturile Apple de a descoperi aceste bug-uri sunt extrem de costisitoare și implică de multe ori chiar hackeri. De curând compania a plătit cu o sumă frumușică un spărgător de sisteme informatice pentru a descoperi vulnerabilități care ar putea duce la deturnarea camerelor utilizate de companie pe toate dispozitivele create. Află suma oferită AICI.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here