În timpul pandemiei, roboții fac delivery. Au fost deja puși la treabă în Columbia și se pare că s-au descurcat foarte bine.

Autor: Vlad Manolache

Tehnologia își arată puterile în lupta cu virusul ucigaș. După ce am scris de roboții care au rol de asistente în spitale, ventilatoare făcute din piese de mașini și carcase de calculatoare, termoscanere cu aparatură din zona militară și multe alte invenții, a venit timpul să vă spun ceva și despre roboțeii pe roți care sunt gândiți pentru livrări la domiciliu pe timpul pandemiei de COVID-19.

Citește și: Un nou dispozitiv împotriva răspândirii COVID-19, creat de români

120 de comenzi pe zi

Roboțeii Kiwibot au fost puși la treabă în Columbia și se pare că au dat un randament foarte bun. Proiectul pilot al companiei Rappi s-a desfășurat într-o anumită zonă unde mașinăriile au fost folosite pentru livrarea de mâncare și băutură. Din informațiile oficiale, capacitatea lor de încărcare este de 35 centimetri pătrați și funcționează pe baza datelor oferite de cel care comandă. Odată introdusă în aplicație adresa de livrare, robotul își selectează traseu și pornește la drum. Dezvoltarea unei asemenea metode pentru livrările la domiciliu pare a fi o idee bună pe timp de pandemie atât timp cât se elimină interacțiunea între oameni.

În proiectul în care a fost folosit, compania Rappi a reuști să livreze, în zona stabilită, 120 de comenzi în fiecare zi cu 15 roboți.

Dacă mă reîntorc la contextul actual din România, sunt sigur că folosirea unor roboței simpatici pentru livrări la domiciliu nu va fi posibilă nici peste o sută de ani. Iar motivele sunt cunoscute de fiecare dintre noi.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Termoscanere produse în România. S-a folosit tehnică de pe blindate

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here