Câinii roboți sunt acum partenerii medicilor, într-un spital din Massachusetts, în lupta cu COVID-19. Sunt bine “antrenați” să facă față situațiilor dificile și să protejeze personalul de îmbolnăvire.

Autor:Vlad Manolache

Câinii roboți construiți de Boston Dynamics, despre care pasionații de tehnologie știu de multă vreme, au fost pregătiți să ofere ajutor în situații speciale. După ce s-au dovedit eficienți în transportul de medicamente, au fost dotați pentru a ajuta sistemul medical în lupta cu noul coronavirus. La fel ca și roboții-asistente utilizați în câteva unități medicale din Italia, despre care v-am povestit, patrupedele din fier ajută medicii din Brigham And Women’s Hospital din Massachusetts să comunice de la distanță cu pacienții infectați cu coronavirus.

Citește și: Roboți în spitale. Italia face un nou pas în lupta cu COVID-19

Care va fi următorul pas

Activitatea câinii roboți nu se va rezuma doar la facilitarea dialogului medic-pacient. Următorul pas pare să fie modificarea soft-ului și dotarea lor pentru a putea citi de la distanță temperatura corpului, ritmul respirator, pulsul și saturația de oxigen.

Roboții Spot construiți de Boston Dynamics sunt într-o continuă dezvoltare, iar în ultimii doi ani s-au făcut progrese uriașe.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Roboții fac delivery în vremea pandemiei. Au atras toate privirile

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here