Nintendo a recunoscut oficial loviturile hackerilor care au accesat 160.000 de conturi. Utilizatorii scriau deja de câteva zile că există probleme grave.

Autor: Vlad Manloache

Nintendo are mari probleme după o lovitură dură încasată de la hackeri. După ce mai mulți utilizatori au scris e-mail-uri pentru a comunica faptul că au sesizat că se întâmplă lucruri ciudate în conturile lor, compania a anunțat oficial că datele a 160.000 au fost accesate. Numele, poreclele, adresele de e-mail, țara, data nașterii au ajuns pe mâna spărgătorilor de coduri care au reușit să le folosească pentru achiziții frauduloase de jocuri.

Citește și: iPhone, vulnerabil din cauza aplicației de e-mail. Există victime

Cerințe noi de la utilizatori

După problemele apărute, Nintendo a anulat login-ul prin NNID, a șters parolele vechi, iar acum oamenii vor trebui să se înregistreze cu o parolă nouă. Pentru mai multă siguranță, compania le-a cerut utilizatorilor să activeze autorizarea a doi factori pentru ca nimeni să nu poată accesa un cont doar cu parola.

Momentan, nu se știe cât de sigure sunt măsurile luate, însă mulți dintre cei păgubiți nu cred că se mulțumesc acum doar cu scuzele companiei.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Câinii roboți, ajutoarele medicilor în timpul pandemiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here