Facebook lansează Messenger Rooms care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a crea grupuri de discuție și de distracție în baza apelurilor video. Ar trebui Houseparty și Zoom să se simtă amenințate?

Autor: Vlad Manolache

Facebook a simțit momentul oportun pentru a mai face un pas în zona video. Cifrele au arătat că în perioada pandemiei de COVID-19 numărul apelurilor video a crescut considerabil, la fel ca și întreaga activitate de pe platformele de socializare. Iar asta ar fi condus la decizia companiei de a lansa Messenger Rooms, care va oferi posibilitatea utilizatorilor de a crea camere virtuale în care să comunice cu cine vor prin utilizarea camerelor și microfoanelor de pe device-urile folosite. Mai mult, cei care găzduiesc o astfel de sesiune video în Messenger Rooms vor putea invita și persoane care nu au cont de Facebook. O cameră virtuală nu poate găzdui mai mult de 50 de persoane și va putea fi creată și din Insta sau WhatsApp.

Miroase a competiție

Deși pare doar o simplă opțiune care facilitează interacțiunea video între oameni cu pasiuni comune, între membrii ai familiei ori între prieteni, mie mi se pare că avem de-a face și cu o încercare a celor de la Facebook de a concura cu ZOOM care s-a dovedit a fi una dintre cele mai de succes aplicații ale acestui început de an. Și cum adevăratele intenții stau de cele mai multe ori în detalii, este important de observat ce opțiuni pune la dispoziție noul Messenger Rooms. Un atu pe care îl are din start în fața celor de la ZOOM este că permite sesiuni gratuite fără a limita timpul de interacțiune. În contextul noii crize economice globale, multe companii ar putea fi tentate să renunțe la costurile impuse de ZOOM și să apeleze la Facebook pentru meeting-uri, cu riscul de a pierde opțiuni importante. ZOOM are câteva atuuri în mânecă, iar unele dintre cele mai importante sunt opțiunea de screes sharing și generarea de transcripturi și înregistrări.

Citește și: Nintendo a recunoscut oficial lovitura hackerilor. Pagubele sunt uriașe

Houseparty, într-un pericol și mai mare

Atât timp cât Facebook oferă posibilitatea de a da “petreceri online” prin Messenger Rooms, prima aplicație care va “tremura” ar putea fi Houseparty care face același lucru și al cărei număr de utilizatori a crescut foarte mult în timpul pandemiei. Și în cazul de față, intențiile se vor vedea în momentul în care vom știi opțiunile pe care ni le va pune la dispoziție Facebook.

Houseparty este o aplicație prin care utilizatorii dau petreceri virtuale și beneficiază de diverse jocuri practicabile de la distanță pentru a face experiența mult mai plăcută. Este adevărat că una dintre problemele aplicației a fost legată de securitatea datelor, însă nu au fost raportate probleme concrete, cum de altfel s-a întâmplat în cazul Facebook. Așa că tema siguranței rămâne încă una falsă atunci când vorbim de conturi online care conțin date personale.

Messenger Rooms va fi disponibil din această săptămână doar în unele țări, însă extinderea la nivel mondial este o chestiune de timp.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Câinii roboți, ajutoarele medicilor în timpul pandemiei.

2 COMMENTS

  1. […] Cifrele momentului spun că 800 de milioane de oameni se loghează lunar la TikTok. Asta arată că a devenit deja un mamut în lumea aplicațiilor. Tot mai mulți utilizatori susțin deja că au redus timpul alocat rețelelor de socializare precum Facebook și Instagram în favoarea TikTok-ului. Iar asta demonstrează încă o dată că nimic nu mai poate sta în fața contentului video într-un prezent în care scrisul “obosește” pentru că pune creierul să muncească mai mult. Așa se explică și motivul pentru care Mark Zuckerberg lansează acum Messenger Rooms. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here