NASA a creat un nou ventilator pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Inginerii spun că are avantaje importante față de ventilatoarele tradiționale.

Autor: Vlad Manolache

NASA a reușit ca în 37 de zile să creeze un ventilator care ar putea ajuta oamenii infectați cu noul coronavirus care se află în stare critică. Prototipul a trecut testul la Școala de Medicină Icahn de la Mont Sinai din New York și urmează pașii spre autorizare.

Agenția spațială a redus în aceste zile activitatea obișnuită pentru a se înrola în “armata coloșilor” care se luptă cu efectele pandemiei de COVID-19. Lipsa de ventilatoare din SUA i-a determinat pe inginerii care de obicei se ocupă de construcția de nave spațiale să intervină și să creeze un ventilator care are câteva avantaje importante față de cel tradițional. Ei susțin că se construiește mult mai repede și mai ușor, iar numărul de piese folosite este considerabil mai mic.

Citește și: Câinii roboți, ajutoarele medicilor în timpul pandemiei

Ventilatorul denumit VITAL (Ventilator Intervention Technology Accessible Locally) poate fi produs în masă și utilizat acolo unde este nevoie imediat după ce NASA va obține aprobarea FDA.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Ventilatoare medicale construite din carcase de PC, noua invenție a Maingear

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here