Aplicația de prevenire și urmărire a cazurilor de COVID-19 a ridicat o problemă majoră în Marea Britanie. Datele au fost făcute publice de specialistul în epidemiologie genetică de la King’s College London.

Autor: Vlad Manolache

Aplicația de urmărire a cazurilor de COVID-19 a fost descărcată de aproape 2,7 milioane de oameni în Marea Britanie. După o primă analiză a profesorului Tim Spector de la King’s College London se pare că numărul oamenilor care susțin că au simptome asociate COVID-19 sunt este de două ori mai mare decât numărul celor testați pozitiv până acum.

Citește și: Câinii roboți, ajutoarele medicilor în timpul pandemiei

Mai exact, Departamentul de Sănătate a comunicat oficial 148.377 de teste pozitive, iar în urma utilizării aplicației, mai mult de 370.000 de oameni din UK susțin că au simptome COVID-19, conform news.sky.com

Totodată s-au evidențiat cu ajutorul aplicației și anumite simptome, descrise de utilizatori, care nu ar fi fost în lista oficială precum pierderea gustului, a mirosului și o oboseală cronică.

Profesorul susține că oamenii care au aceste simptome ar trebui să se izoleze imediat de celelalte persoane, potrivit publicației.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Un nou dispozitiv împotriva răspândirii COVID-19, creat de români.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here