Miniștrii Turismului din Uniunea Europeană au discutat despre noile condiții de călătorie și despre noi modalități de a salva turismul.

Autor: Vlad Manolache

Oficialii au fost de acord ca de acum înainte, cât va exista riscul infectării cu noul coronavirus,călătoriile în UE să se face pe baza unui Pașaport Covid-19. Este o măsură despre care s-a tot vorbit de multe săptămâni, însă nu există deocamdată informații clare despre ce va cuprinde acest document, dacă va fi unul electronic sau clasic și cât de mult va preveni îmbolnăvirea o astfel de măsură.

Citește și: Turismul în 2020. Corina Martin vorbește despre marile schimbări și întrecerea din online

Coridoare speciale de călătorie

În cadrul dialogului s-a mai adus în discuție crearea unor coridoare speciale pentru călătorii, măsură care ar ajuta turismul să nu moară, atât timp cât foarte multe state supraviețuirea economică depinde în cea mai mare parte de turism.

“Am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare şi terestre şi sper că vom putea ajunge la un acord şi asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu ţările interesate”, a spus Gari Cappelli, ministrul croat al Turismului.

“Avem nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza”, a spus Gari Cappelli la finalul reuniunii. Acest plan ar trebui să includă un document „bazat pe un protocol valabil în toate ţările membre UE”, a adăugat Gari Cappelli.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Apple are o veste tristă pentru fanii care așteptau iPhone 12 .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here