Dacă ești pasionat de fotografie, atunci nu lăsa praful să doarmă pe aparatul tău. Exersează tehnici și cadre în casă.

Autor: Vlad Manolache

Limitarea spațiului nu este echivalentul limitării activității fotografice. Casa poate deveni spațiul care să te îndemne la creație tocmai pentru că nu ai un câmp prea mare de desfășurare. Cristian Crisbășan (un fotograf pe care îl apreciez foarte mult) spunea anul trecut, la un curs, că nu există locuri în care să nu ai ce fotografia. Am reținut asta și mi-a prins bine. Așa că te îndemn și pe tine să încerci că creezi povești în imagini din locuința ta.

Natura statică e la modă

Deși nu am fost fanul naturii statice în pictură, am încercat să aduc fotografia cât mai aproape de o lucrare de genul ăsta. Sigur ai și tu prin casă obiecte pe care le poți folosi pentru a crea o legătură între ele și o poveste în spatele lor. Astfel de fotografii te ajută să te joci puțin cu luminile, cu umbrele și cu texturile. Eu am folosit o lumină continuă cu un filtru galben. Am încercat să mă focusez pe o echilibrare a culorilor din imagine și pe a oferi un aspect cât mai aproape de celebrele tablouri cu mere care se pare că erau obligatorii la artiștii noștri sau un test universal de validare a pictorului de către breaslă.

Pune imaginația în fața tehnologiei

Nu te descuraja dacă te uiți la alte fotografii de pe internet și îți dai seama că îți lipsesc elemente precum un fundal adecvat sau mai știu eu ce. În fotografia asta am folosit o bucată de perdea închisă la culoare. Am folosit două surse de lumină pentru a mă juca mai mult cu umbrele. Dacă nu ai lumini profi, încearcă ledurile de la telefoane, lanterne, lumina zilei. O să descoperi că imaginația te ajută să nu mai fii dominat de ideea că nu ai suficient de multă tehnologie.

Încearcă fotografia de produs

În condițiile date, pare aproape imposibil ca fotografii să mai monetizeze anul acesta. Dar există câteva breșe care te-ar putea ajuta să respiri financiar. Spre exemplu, fotografia de produs va fi în continuare căutată, mai ales că acum multe afaceri s-au mutat pe internet. Poți începe să exersezi în casă. Dacă începi să te descurci, ai putea să îți faci și puțină publicitate. Poți vedea mai multe fotografii pe site-ul meu photoloop.ro.

Fotografie realizată pentru BookLook.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Fotograf începător? Îți ofer câteva sfaturi “neobișnuite”.

Spor la distracție și aștept să îmi trimiți fotografii făcute de tine. Promit că le voi publica.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here