Samsung își propune să atingă “absolutul” în materie de megapixeli puși pe o cameră de smartphone. Vor fi atât de mulți încât va depăși puterea de percepție a omului.

Autor: Vlad Manolache

Se spune că omul percepe o rezoluție de aproximativ 500 de megapixeli. Pare o informație utilă pentru cultura noastră generală, dar pentru cei de la Samsung a fost punctul de plecare pentru un nou țel. Yongin Park, Head of Sensor Business Team, System LSI Business, a dezvăluit că cei de la Samsung continuă să inoveze în privința camerelor foto de pe dispozitive și sunt gata să creeze senzori de imagine mai buni decât ochii noștri. Mai exact să aibă undeva la 600 de megapixeli.

“Printr-o continuă inovație, suntem hotărâți să deschidem posibilități nelimitate în tehnologiile de pixeli, care ar putea chiar să ofere senzori de imagine care pot capta mai multe detalii decât poate percepe ochiul uman”, susține Yongin Park.

Citește și: Xiaomi lucrează la un smartphone cu o cameră care ar putea da fiori concurențe

Dezarmează concurența?

Informațiile oferite de Yongin Park par a fi un răspuns dureros la anunțurile concurenței de zilele trecute, când în presă a apărut informația că Xiaomi pregătește să revoluționeze lumea smartphone-urilor cu instalarea unor camere de 144 de megapixeli. Pe de altă parte, Samsung a anunțat cu mult înainte că va crea dispozitive care să aducă tehnologie cu un număr de megapixeli format din trei cifre, dar nu se mai auzise nimic despre asta de foarte mult timp.

Se simte iz de marketing

Despre utilitatea unor camere cu un număr de pixeli mai mare decât poate percepe omul, îmi pare a fi doar o strategie atrăgătoare de marketing. Nu pot nega că nu este un pas mare în tehnologie care trebuie aplaudat, însă aplicarea ei pe telefoane mobile nu știu cât de mult ar conta, mai ales dacă asta înseamnă și un alt standard de preț. Cu siguranță ei știu mai bine. Cât despre cât contează numărul de megapixeli pentru cei care vor să realizeze fotografii excepționale, pot spune că foarte puțin.

Lumeata.ro îți propune să citești și: Cum poți face bani din TikTok.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here