Xpeng P7 se aruncă în competiție cu Tesla Model 3. Chinezii se pare că reușit să creeze o mașină electrică despre care sigur vom auzi tot mai des. Și cred că merită să fie băgată în seamă.

Autor: Vlad Manolache

Xpeng P7 sedan nu a avut parte de atâtea laude precum Tesla Model 3, cel puțin în Europa, dar cred că trebuie să ne aruncăm un ochi asupra automobilului smart pe care chinezii pariază în competiția electricelor. Mizează pe preț, dar și pe anumite performanțe care ar putea lua ochii iubitorilor de astfel de gadget-uri pe roți. Cât despre design, personal, îmi place mai mult cum arată Tesla Model 3 din față, însă Xpeng P7 m-a impresionat cu ledul care se întinde pe tot spatele și forma hayonului care îmi dă senzația de mașină puternică și serioasă.

Citește și: CovidCard-ul, o soluție ingenioasă în lupta cu pandemia

Avantaje și dezavandaje

Xpeng P7 sedan are două mari atuuri în fața rivalei, ceea ce ar putea să îi aducă un succes răsunător în viitor. Constructorii susțin că are o autonomie de 706 kilometri față de Tesla Mode 3 care se laudă doar cu 518 kilometri, ceea ce ar fi un mare avantaj dacă cifrele din hârtie s-ar transpune și în realitate. La capitolul accelerație, tot P7 pare să stea mai bine după ce testele au confirmat că atinge suta de kilometri în 4,3 secunde, în timp ce Tesla Model 3 are nevoie de 5,6 secunde.

Un alt mare avantaj pe care mizează cei de la Xpeng este prețul. Mașina lor electrică are un preț la pre-sale care începe de la aproximativ 31.000 euro, spre deosebire de Tesla Model 3 care sare de 40.000 euro.

Câteva picanterii

Referitor la dotări, Xpeng P7 prezintă un sistem numit XPILOT 3.0 Advanced Driver10 Assist System, 12 senzori ultrasonici 14 camere și un sistem numit Xmart OS, despre care nu sunt foarte multe date publice.

Între Tesla și Xpeng P7 există și un conflict mai vechi care încă mai mocnește. Cei de la Tesla i-au învinuit pe chinezi că ar fi copiat de la ei codul sursă de conducere autonomă după ce un angajat ar fi plecat cu aceste date de la o firmă la cealaltă și ar fi dezvăluit secretul.

Lumeata.ro îți recoamandă să citești și: Samsung lucrează la o cameră cu mai mulți megapixeli decât putem percepe.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here