Sony nu este doar una dintre companiile de electronice care au încasări uriașe, ci un exemplu de ambiție și de perfecționare. M-am gândit că ți-ar plăcea să știi câteva aspecte importante despre istoria unia dinte cele mai mari branduri ale lumii.

Autor: Vlad Manolache

Primul produs, primul eșec

Primul produs lansat de Sony nu a fost un tv, un telefon sau un aparat foto, ci o mașină de gătit. După scurt timp s-a dovedit a fi un eșec total pentru că aproape de fiecare dată cocea prea puțin sau prea mult orezul. Dar faptul că prima lor invenție nu a reușit, ambițiile celor de la Sony au crescut, s-au reorientat și astăzi sunt creatorii uneia dintre cele mai mari companii de electrice din lume.

Compania a avut un alt nume

Denumirea de SONY a fost dată după 12 ani de funcționare a companiei. În momentul lansării, în 1946, s-a numit TTK (Tokyo Telecommunications Laboratory), iar cei care au fondat-o au fost Akio Morita și Masaru Ibuka.

A revoluționat modul de ascultare a muzicii

În 1979, Sony avea să lanseze una dintre cele mai mari invenții în universul muzicii. Pur și simplu a făcut ca muzica să devină portabilă odată cu crearea primului Walkman. Este adevărat că înainte a existat un radio portabil, însă cei de la Sony au creat primul gadget cu casetă și sunet stereo. Pare sau nu greu de crezut, în România, primul Walman a fost livrat de Sony abia în vara anului 1997.

A creat o “ciudățenie” care nu a ajuns pe piață

Sursă foto: Sony

Sony a creat o mulțime de device-uri care au revoluționat piața, însă nu a fost și cazul “ciudățeniei” numită Chorocco. Este vorba despre o mașină de jucărie, sub forma unui van de Volkswagen, care, pus pe un vinyl, începea să se învârtă pe suprafața lui și să redea cântecele. Creația nu a ajuns niciodată să fie produsă în masă.

https://www.youtube.com/watch?v=D6OtRlOzOqw

Cum au arătat primele două logo-uri ale companiei

Primele două logo-uri ale companiei au fost total diferite de cea pe care o recunoaștem astăzi. Prima era un “T” stilizat, pentru că atunci compania se numea TTK. Al doilea a apărut în 1955 și a rezistat doar doi ani, când i-a luat locul un logo foarte asemănător cu cel pe care îl știm azi.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Ești fan Samsung? E timpul să afli lucruri pe care nu le știai.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here