Tripadvisor se confruntă cu o situație fără precedent din cauza pandemiei care distruge turismul pentru multe luni de acum înainte.

Autor: Vlad Manolache

Tripadvisor, una dintre cele mai de succes aplicații din zona turismului, se clatină serios în vremurile în care turismul se află pe marginea prăpastiei din cauza pandemiei de COVID-19. Iar autoritățile din SUA și Europa prevăd o prelungire a măsurilor de restricție pentru multe luni de acum înainte atât timp cât nu există încă un vaccin împotriva noului virus ucigaș.

Citește și: Noi costuri pentru angajatori după 15 mai.

În actualul context, compania Tripadvisor s-a trezit în situația de a nu își mai putea plăti angajații și a decis să concedieze temporar un sfert din angajații companiei. Deja 900 de oameni, majoritatea din SUA și Canada, au fost trimiși acasă. Steve Kaufer, directorul companiei, a anunțat că va solicita ca această măsură să fie luată pe majoritatea piețelor, la fel ca și cea a reducerii programului pentru lunile de vară.

Cu toate că au închis deja o parte din birouri, directorul Tripadvisor este optimist că situația de criză nu va dura mult și că nu vor mai fi luate și alte măsuri mai dure.

Tripadvisor este cea mai mare aplicație de review-uri din domeniul turismului, însă compania s-a orientat și către zona de rezervări de camere de hotel și locuri la restaurante.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Turismul în 2020. Corina Martin vorbește despre marile schimbări și întrecerea din online

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here