ZOOM a făcut un pas important în privința viitorului companiei și a bătut palma cu Oracle. Decizia a fost luată într-un moment-cheie și spune multe despre capacitatea limitată a companiei.

Autor: Vlad Manolache

ZOOM este una dintre companiile lumii care a cunoscut cea mai mare creștere pe timpul pandemiei. În luna martie, la cei 200 de milioane de utilizatori s-a mai adăugat 100 de milioane, ceea ce a adus noi preocupări privitoare la infrastructura companiei și a atras atenția rivalilor și a presei. La scurt timp după înflorirea business-ului, a început și primul scandal cu privire la măsurile fragile luate de ZOOM cu privire la securitatea datelor utilizatorilor. Știrile au avut impact major asupra oamenilor și mulți au decis să renunțe la utilizarea ZOOM.

Citește și: Xpeng P7 este răspunsul chinezilor la Tesla Model 4. Și are cu ce se lăuda

Oracle Cloud Infrastructure, o soluție într-un moment interesant

Acum, la puțin timp după tevatura cu securitatea datelor, ZOOM a făcut o mutare la care nu cred că se așteptau foarte mulți. A bătut palma cu Oracle pentru a le oferi infrastructura de Cloud. Mutarea arată în mod evident că ZOOM și-a cam arătat limitele atât în privința capacității de a susține un volum foarte mare de date, dar și a rezolvarea problemelor de securitate. Soluția pare a fi una inteligentă aleasă într-un moment interesant atât timp cât îi va exonera de investiții mari pe timp de pandemie și va câștiga din nou încrederea clienților pentru că are acum un partener de top care se va ocupa de partea grea a lucrurilor.

“Am ales Oracle Cloud Infrastructure datorită siguranței de top, performanței deosebite și serviciului de client support de neegalat”, a declarat Eric S. Yuan, CEO la ZOOM.

Atenție, Facebook vine din urmă

Cei de la Facebook se pare că au simțit momentul de slăbiciune al ZOOM după amploarea scandalului cu securitatea datelor personale și a anunțat deja că lansează Messenger rooms , care ar putea fi un competitor de luat în seamă. Mai mult, și pentru whatsapp s-a extins numărul de oameni care pot participa la o conferință video. Așadar, avem o lupta în strategii și servicii care merită urmărită, mai ales că meeting-urile video vor fi o componentă vitală în următorii ani după ce COVID-19 a schimbat regulile.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Facebook lansează Messenger Rooms. Houseparty și Zoom în pericol?

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here