Apple a găsit o alternativă pentru a ajuta utilizatorii care folosesc Face ID să deblocheze device-urile fără să își dea masca jos.

Autor: Vlad Manolache

Recunoașterea facială pentru deblocarea telefonului pare a fi o funcție inutilă în contextul în care cu toții vom purta măști mult timp de acum înainte. Și pentru că principalele repere pentru Face ID sunt ochii, nasul și gura, era normal ca funcția să nu mai poată recunoaște o față de pe care au dispărut două din trei elemente.

Apple a reușit însă pe iOS 13.5 să găsească o soluție utilă momentan și să introducă în softul lansat astăzi o opțiune care să ajute utilizatorii să își acceseze telefonul chiar dacă poartă mască. Mai exact, în momentul în care vrei să deblochezi iPhone-ul cu masca pe față folosind Face ID-ul, softul te va trimite imediat către introducerea parolei care îți va oferi accesul la meniu. Astfel nu mai este nevoie să îți dai masca jos, dar există și dezavantajul de a mai trece printr-un proces.

Citește și: ZOOM a bătut palma cu Oracle, iar asta spune multe

Anunțul a fost făcut, într-o postare, de Guilherme Rambo care a postat și un video pe Twitter cu modul în care va reacționa telefonul în momentul în care nu îți va recunoaște fața din cauza măștii.

Trebuie să recunosc faptul că mă așteptam la mai mult de la Apple pe această temă, însă există șansa ca pe viitor să existe o rezolvare mult mai eficientă la această problemă.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Cinci lucruri pe care nu le știai despre SONY

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here