Chinezii au creat un dezinfectant care elimină noul coronavirus de pe suprafețe timp de 90 de zile datorită unui strat de protecție antiviral foarte eficient.

Autor: Vlad Manolache

MAP-1 este denumirea dezinfectantului puternic pe care o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong (HKUST) l-a dezvoltat în zece ani. Printre mulți alți viruși, el s-a dovedit foarte eficient și în cazul noului coronavirus.

Odată aplicat pe suprafețe, precum balustrade, mânere, butoane des utilizate, oamenii nu vor mai avea grija infectării pentru 90 de zile, conform datelor oferite de Reuters.

Citește și: Apple a găsit o soluție să poți debloca telefonul cu masca pe față

Secretul constă în stratul protector

Substanța-minute creează, după pulverizare, un strat protector pe suprafețe care este format din milioane de nanocapsule de dezinfectați ce rămân active mult timp după ce substanța s-a uscat, conform profesorului Joseph Kwan, unul dintre cercetătorii care au creat produsul.

Produsul a obținut aprobare de comercializare după ce a fost testat cu succes într-un spital și un cămin de bătrâni. El va fi disponibil pe piața din Hong Kong de luna viitoare.

Nu există deocamdată informații despre comercializarea substanței pe alte continente, dar să sperăm că va ajunge și la noi înainte să dispară virusul.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Tripadvisor, măsură urgentă din cauza COVID-19.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here