PlayStation 5 întârzie să apară, iar cei de la SONY au făcut așteptarea și mai dureroasă după ce au lăsat să “răsufle” specificațiile noii console și ne-au pus răbdarea la încercare.

Autor: Vlad Manolache

“Când se lansează PlayStation 5?” este întrebarea care îi frământă pe toții gamerii și care au aflat deja despre performanțele noii console. Au existat multe speculații pe tema datei, însă acum avem prima certitudine: va fi lansat în 2020, în perioada sărbătorilor de iarnă. Așadar, noul PS 5 va putea fi cadoul perfect de Crăciun. Știu, nu e cea mai bună veste…

Lansarea atât de târzie ar putea aduce și un dezavantaj companiei mai ales că rivalul Xbox anunță că va lansa Series X mult mai devreme. Sigur că pentru fanii PS nu există îndoială că ar putea opta pentru un alt produs doar de dragul noutății, însă pentru foarte mulți nehotărâți, care vor să își achiziționeze în 2020 prima consolă, ar putea opta pentru device-ul de la Microsoft. Teoria mea se bazează pe faptul că Xbox se va lansa primul și asta contează în contextul în care pandemia ne va ține mult mai mult în casă, iar timpul este din ce în ce mai greu “de omorât”.

În privința prețului, cele mai multe site-uri din străinătate susțin că PS5 va fi în jurul a 500 de dolari, însă, potrivit Bloomberg, Sony se confruntă cu mari probleme în a ține prețul jos în special din cauza costurilor memoriei DRAM și NAND.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Sony oferă gratuit jocuri pentru PlayStation

Câteva specificații despre PlayStation 5

PS5 va avea performanțe foarte greu de depășit. Va pune la dispoziția gamerilor un procesor AMD Ryzen de a treia generaţie, cu 8 nuclee şi arhitectură Zen 2 de 7 nm, o placă video de la Radeon Navi cu suport Ray Tracing care așteaptă să fie pusă la încercare, iar pentru viteză mai mare HDD-ul va fi înlocuit de un SSD care promite performanțe încântătoare.

La nivel de rezoluție, PS5 merge în pas cu tehnologia de ultimă generație și oferă suport pentru 8K.

Ceea ce mi se păre foarte important este faptul că va fi compatibil cu jocurile actuale de pe Play Station 4, mai ales în contextul actual în care foarte multe studiouri de producție de jocuri trec printr-o situație extrem de dificilă din cauza crizei provocate de pandemie. Cu toate astea, pentru a-i ține în viață, Play Station a alocat 10 milioane de dolari, însă, nu se știe dacă suma asta va ajuta la producerea unui număr mare de jocuri dedicate noii console.

Citește și: PlayStation 5 prezintă noul controller DualSense.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here