Tehnologia ne vine în ajutor cu un nou device care ne va ajuta să avem greutatea dorită. Este suficient să purtăm o pereche de ochelari ca viața să se schimbe? Nu sună rău.

Autor: Vlad Manolache

Una dintre cele mai mari probleme ale umanității din ultimele două decenii este legată de greutatea corporală. Ușurința de a ne satisface orice capriciu fără efort a condus către sedentarism și creștere în greutate. Și cum voința pune de multe ori piedici în respectarea unei diete, avem de multe ori nevoie de un impuls. Iar dacă tehnologia ne-a făcut mai leneși, iată că tot ea ne ajută să slăbim.

Cercetătorii de la Carnegie Mellon University din Pittsburgh dezvoltă acum ochelarii FitByte care i-ar putea ajuta pe cei care au probleme cu kilogramele în plus. Ochelarii vor funcționa asemenea unui nutriționist care vede tot ce mănânci și în ce cantități.

Citește și: Apple a găsit o soluție să poți debloca telefonul cu masca pe față

Cum funcționează

Proiectul se află încă în dezvoltare, însă cei care l-au conceput au oferit deja câteva detalii. Ochelarii au un senzor de proximitate cu infraroșu care va recunoaște și asocia mișcările gurii și mâinii cu mâncatul și băutul. Mișcările vor declanșa o altă cameră, aflată tot pe rama ochelarilor, care va surprinde produsele alimentare și băuturile. Pe cârligele din spatele urechilor și pe puntea nasului există alte instrumente de măsurare printre care un giroscop și un accelerometru. Toate informațiile stocate vor crea un jurnal alimentar care te va ajuta să știi ce ai consumat, la ce ore și dacă ai depășit sau nu limitele impuse.

Totodată specialiștii susțin că acești ochelari pot ajuta la definirea unor comportamente, astfel încât să se cunoască informații despre cât mănâncă oamenii, în ce situații fac excese și la ce ore servesc mesele.

Pentru a realiza un produs extrem de eficient, la proiect participă și diverși clinicieni și practicieni.

Lumeata.ro îți propune să citești și: Dezinfectant care elimină noul coronavirus de pe suprafețe pentru 90 de zile, creat de chinezi

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here