Dacă ai alocat un buget de sub 1500 de lei pentru a-ți achiziționa un nou smartphone, iată câteva sugestii. Trebuie să știi că astăzi chiar poți cumpăra un telefon decent la suma asta.

Autor: Vlad Manolache

În contextul actualei crize provocată de pandemie, producătorii duc o luptă dură în a construi telefoane cât mai performante sub 1500 de lei. Iar dacă aruncăm acum o privire la raftul cu smartphone-uri la prețuri medii, putem spune că avem de unde să alegem și chiar să ne bucurăm de camere performante, de procesoare care se mișcă mulțumitor și de o calitate ridicată a materialelor folosite. Iată câteva dintre cele mai bune telefoane de pe piață în limita de preț pe care am propus-o.

SAMSUNG Galaxy A51

Sursa foto: Samsung

În zona asta de preț, Samsung a ales să îl arunce în luptă, încă de acum 5 luni, pe Galaxy A51. A fost întâmpinat cu multe laude venite din partea presei de profil datorită sistemului cu patru camere, filmării 4K și a ecranului Super AMOLED de 6.5 inch. Dacă ești fan Samsung, pare a fi o investiție bună. Are un design care se menține în trendul anului 2020, o calitate a materialelor bună și o baterie de 4000 mAh care asigură funcționarea fără probleme pentru o zi de utilizare moderată.

Punctul forte este sistemul cu patru camere: Camera principală are 48 Mp cu f2.0 rezonabil de luminoasă, o alta ultra Wide de 12 Mp, una Macro de 5 Mp care funcționează neașteptat de bine și o depth camera de 5 Mp cu F2.2.

Punctul slab mi se pare a fi procesorul Samsung Exynos 9611 care nu este unul extraordinar din punct de vedere al performanțelor sau poate că doar eu mă așteptam la altceva. Însă asta nu înseamnă că se mișcă rău, doar că are anumite limite.

Prețul cel mai mic l-am găsit astăzi pe siteul Altex unde Samsung Galaxy A 51 a fost listat la 1400 lei.

Xiaomi Redmi Note 9S mai nou, mai performant

Dacă nu ții prea la a avea pe telefon sigla Samsung, ai putea să îți arunci un ochi la Xiaomi care a lansat în martie Redmi Note 9S și pare a avea multe atuuri. Spre deosebire de Galaxy A51, care este dotat cu un ecran Gorila Glass 3, smartphone-ul de la Xiaomi se laudă cu un Gorilla Glass 5 de 6.67 inch.

Despre cameră, cei de la Xiaomi se laudă tot cu un sistem cu patru lentile, dar care arată mai bine în specificații decât cel de la Samsung în privința camerei principale.

Camera principală este de 48 MP, dar vine cu un f/1.8, ceea ce înseamnă că face fotografii mai bune în condiții de iluminare scăzută, una ultra wide de 8MP cu f2.2 (mai slab în megapixeli decât a rivalului), una macro de 5 MP cu f 2.4 și una depth de 2 mp. Camera de selfie este mult mai performantă la Samsung care are 32 Mp cu f 2.2, în timp ce Xiaomi a optat doar pentru una cu 16 MP, f/2.5.

La capitolul baterie, Xiaomi Redmi Note 9 se impune detașat cu 5000 mAh și un Fast charging 18W.

Îl poți găsi la aproximativ 1100 lei pe mai multe site-uri ale magazinelor din România.

Citește și: Xiaomi Redmi Note 9 a fost lansat. Specificații și preț

Huawei P40 Lite, mai mult RAM și mai mult spațiu

Huawei este prezent la categoria de preț de sub 1500 lei cu P40 Lite. Iar elementul de noutate este memoria de 6 GB RAM și 128 GB capacitate de stocare. În plus, compania a s-a focusat în campania de promovare pe camerele telefonului, care, din punctul meu de vedere, sunt bune, dar nu par a ieși din peisaj. Mai exact avem o cameră principală de 48 MP, f/1.8, 26mm (wide), o ultra wide de 8 MP, f/2.4, o cameră macro de 2 MP, f/2.4 și depth de 2 MP, f/2.4. Camera de serlfie are 16 MP, f/2.0.

Sursa foto: Facebook

Punctul forte mi se pare a fi pus în evidență de rezultatul din AnTuTu de 325777, cu mult peste celelalte două telefoane.

Prețul este în jurul a 1100 de lei.

Motorola G8 Power se laudă cu o baterie uriașă

Motorola G8 Power este un telefon care se încadrează în limita de preț pe care am propus-o pentru postare, însă nu cred că sunt foarte încântat de design dacă ar fi să fac o comparație cu smartphone-urile lansate de concurență. Carcasa de pe spate nu este pe gustul meu, iar în privința fotografiilor, nu pot spune că se așează lângă celelalte. Are un nucleu de 4 camere, una principală de 16 MP cu cu f 1.7, o cameră telephoto și una ultra wide, ambele de 8 MP cu f 2.2 și o cameră macro de 2 MP cu f 2.2. Camera de selfie are 16 MP cu f 2.0 despre care pot spune că este decentă.

Procesorul este un Qualcomm SDM665 Snapdragon 665, Octa-core (4×2.0 GHz Kryo 260 Gold & 4×1.8 GHz Kryo 260 Silver).

Punctele forte sunt bateria care are 5000 de mAh și rezistența la apă.

Prețul este puțin peste 1100 lei.

Așadar, există telefoane sub 1500 de lei cu performanțe rezonabile care cu nu te vor face de râs cu fotografiile postate pe Insta și pe Facebook, îți oferă multe ore de utilizare fără să ai grija încărcătorului și posibilitatea să joci multe dintre jocurile care necesită resurse moderate.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Piața smartphone-urilor în vremea pandemiei. Cutremure, ambiții și surprize

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here