Raspberry Pi continuă să uimească la capitolul inovare. Noua performanță a companiei constă în construirea unei camere minuscule cu lentile interschimbabile și performanțe impresionante.

Autor: Vlad Manolache

Pentru cine încă nu a auzit de Raspberry Pi, trebuie să știe că este o companie producătoare de SBC-uri (Single-board computer) foarte mici și eficiente. Astfel au reușit să creeze mici computere portabile care au performanțe decente și prețuri foarte bune. Cu doar câteva sute de lei poți poți avea computerul tău de buzunar dotat cu wireless, porturi 3.0, 2.0, HBMI, SD Card, un ssd, 4 GB Ram și multe altele.

Citește și: FitByte, ochelarii care te ajută să slăbești

Iată câteva specificiații

Compania a reușit acum o nouă performanță care poartă numele de Raspberry Pi High Quality Camera. Este vorba despre o cameră foarte mică aplicabilă pe orice SBC al brandu-ului și care are câteva particularități extrem de interesante. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost capacitatea de a crea posibilitatea de a schimba lentilele.

Camera are 12,3 megapixeli, un senzor Sony IMX477, suport pentru lentile C și CS, un inel de reglare integrat și un sistem de montare pe trepied. Pentru început sunt disponibile o lentilă de 6 mm la 25 de dolari și o lentilă mult mai luminoasă de 16mm care costă 50 de dolari. Sigur că aici se vor mai adăuga niște taxe de transport în cazul în care nu se va comercializa în România.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Este fotografia o artă? Picasso a răspuns prin lucrări fără pensulă

Sursa foto: Raspberrypi.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here