Airbnb ia măsuri disperate pentru a salva compania care suferă enorm din cauza pandemiei de coronavirus. Concedierile în masă au reprezentat cea mai dură măsură luată până acum.

Autor: Vlad Manoalche

Turismul se află în declin după ce prima parte a anului 2020 a însemnat zero încasări, iar viitorul apropiat sună la fel de rău. Au fost suficiente doar patru luni fără activitate ca veștile rele de la prestatorii de servicii din domeniu înceap să apară.

După ce Tripadvisor a anunțat zilele trecute că a decis concedierea temporară a un sfert din angajații companiei la nivel mondial, acum a mai venit un anunț trist. Airbnb își trimite acasă 25,3% din angajați pentru a încerca să supraviețuiască. Mai exact 1900 de oameni au rămas fără loc de muncă în contextul în care vorbim despre o companie care a cunoscut o dezvoltare permanentă în ultimii ani. Nu există o explicație oficială elaborată a măsurii, însă este destul de ușor să ne dăm seama de ceea ce se întâmplă.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Tripadvisor, măsură urgentă din cauza COVID-19

Ce încasări estimează pentru 2020

După o serie de calcule, cei de la Airbnb anticipează că veniturile lor de anul acesta vor fi sub 50% mai mici față ce cele de anul trecut. În 2019, compania a înregistrat venituri de aproximativ 4,8 miliarde de dolari, conform techcrunch.

Agențiile de turism preiau strategia Airbnb

În România există deja agenții care au schimbat strategia și au început să ofere servicii asemănătoare cu cele ale Airbnb, ceea ce va conduce către o competiție și mai mare pe segmentul închirierii de apartamente ale persoanelor fizice. În plus, agențiile au avantajul de a oferi o asigurare importantă clienților în cazul unor probleme care pot apărea la închirierea unor apartamente de vacanță.

Pe acest subiect, vă invit să citiți și articolul: Turismul în 2020. Corina Martin vorbește despre marile schimbări și întrecerea din online.

Sursă foto: Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here