Doi tineri construiesc o “casă” de locuit pe lună. Invenția a stârnit atenția multora, mai ales pentru modul în care a fost proiectată. Există și un plan de testare a rezistenței construcției.

Autor: Vlad Manolache

Lunark este numele proiectului inițiat de doi tineri, Sebastian Aristotelis și Karl-Johan Sørensen, care au dezvoltat, împreună cu echipa lor, o locuință despre care susțin că ar putea fi amplasată pe lună. Pentru proiectul lor, arta Origami a jucat un rol esențial, ceea ce se poate poate observa dacă privim forma adăpostului revoluționar.

Citește și: Cele mai bune telefoane sub 1500 lei în 2020.

Cu ce este dotat sistemul celor doi constructori

Locuința inteligentă este ușor de transportat și de amplasat pe Lună. Construcția are la bază un schelet de aluminiu pe care sunt aplicate 328 de panouri flexibile care acoperă întreaga suprafață și care ajută la crearea în interior a unui mediu acceptabil pentru om. Acestea sunt capabile să imite răsăritul și apusul soarelui, furtuni cu tunete și alte fenomene care ajută la sănătatea fizică și mentală a locuitorilor din capsulă. Printre dotările extrem de interesante se numără un reactor de alge care asigură nutrienți și o imprimantă 3D care va putea fi folosită pentru repararea capsulei.

Va fi testat în Groenlanda

Constructorii s-au gândit ca Lunark să fie testat într-un mediu cât se poate de ostil și au ales Groenlanda de Nord, unde există vânturi cu puterea unor uragane. Testarea va începe chiar de anul acesta.

Proiectul poate fi susținut pe Kickstarter cu diverse sume. Până acum au fost donați peste 10.000 dolari, însă este nevoie de mai mult.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Costumul pentru concerte în vremea COVID-19. Ce poate fi mai tare?

Sursa foto: Kickstarter.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here