Am selectat pentru voi, iubitorilor de lectură, câteva dintre cele mai drăguțe device-uri și accesorii utile pe care le puteți cumpăra pentru voi sau pentru prieteni care împărtășesc aceeași pasiune.

Autor: Vlad Manolache

Lumea iubitorilor de cărți se pare că devine din ce în ce mai mare, ceea ce înseamnă că societatea începe să dea semne de însănătoșire. În perioada de autoizolare, în România, librăriile online au avut vânzări uriașe, iar numărul cererilor de titluri bune continuă să crească. Până și be blogul meu, cea mai accesată postare a fost cea cu titlul “Cărți pdf/eBook GRATUITE. Am selectat câteva site-uri cu titluri bune” și pentru asta nu pot decât să vă mulțumesc. Acum m-am gândit să caut câteva gadgeturi și accesorii care sunt deja pe piață, la prețuri accesibile și care au fost comandate de mulți cititorii împătimiți.

Lumini de citit aplicabile pe ochelari

Nu cred că există iubitor de carte căruia să nu îi placă să citească, măcar câteva rânduri, noaptea la lumina veiozei. Însă de cele mai multe ori plăcerea noastră de poate fi un disconfort pentru cea sau cel de lângă noi care încearcă să adoarmă și este deranjat de sursa puternică de lumină. Lanternele aplicabile pe carte nu mi s-au părut a fi foarte folositoare pentru că majoritatea distribuie lumina inegal din cauza distanței prea mici de pagină. Am descoperit însă că există ceva mult mai utile: clipsuri cu lumini care se prind de ochelari. Par a fi foarte practice și cu siguranță lumina se va împrăștia mul mai bine pe suprafața paginilor cărții. Pentru cei care nu sunt miopi, există chiar și ochelari fără dioptrie care au încorporate lumini de genul ăsta. Un set de lumini pentru ochelari costă 41,65 lei pe pe siteul pe care îl puteți accesa AICI. Este posibil să găsiți produsul la prețuri și mai mici în alte părți. Iar ochelari cu lumina încorporată costă aproximativ 20 lei pe Aliexpress.

Atașează patului tău un buzunar pentru carte

Dacă noptiera este prea departe sau nu este suficient de mare încât să poți pune cartea pe ea, există o soluție haioasă și practică: buzunarul pentru pat. Există modele chiar și cu mai multe recipiente, ceea ce te va ajuta să nu mai cauți prin pătură telecomanda și alte accesorii pe care le folosești pentru citit. Cât despre preț și modele, piața este extrem de generoasă. Eu am găsit unul de vânzare la Brex, la 69 de lei, care mi se pare a fi chiar util și ușor de instalat.

Ochelari de citit la 90 de grade

De multe ori, poziția de citit atunci când stăm întinși este confortabilă doar pentru o perioadă. Apoi se instalează durere de ceafă și de spate din cauza pernei ridicate sau a peretelui de care ne sprijinim. Ei bine, se pare că cineva s-a gândit deja la o invenție care să îi ajute pe cei care vor să mai parcurgă câteva pagini înainte de culcare. Și așa au apărut “ochelarii de citit 90” de grade cu ajutorul cărora poți sta perfect întins. Eu i-am găsit AICI la prețul de 86 lei.

Iubește cartea și pune-i o hăinuță pictată manual

Celor care prețuiesc cărțile și le îngrijesc le recomand o copertă de carte hand made de la Book Look. Rezistă la spălat, se potrivește pe aproape 85% din cărțile din biblioteca mea și materialul protejează cartea de eventuale picături de cafea și de priviri ale curioșilor din metrou. Cărțile nu se vor rupe la margini, nu vor avea pete și le vei putea lăsa moștenire generațiilor viitoare. Book Look, o mică firmă românească, oferă inclusiv coperte pictate manual. Prețul este unitar: 30 lei/ bucata. Puteți vedea mai multe modele AICI.

Ați auzit de Thumb Thing? Te ajută să ții cartea cu o mână

Thumb Thing este un degetar creat pentru cititori. Datorită formei, el te ajută să ții cartea cu o singură mână atunci când citești fără ca paginile să vină unele peste altele. Pe Aliexpress prețul este de mai puțin de un dolar.

Au apărut măști pentru iubitorii de cărți

Dacă tot vom purta mască multe luni de acum înainte, măcar să cumpărăm una care să spună ceva despre noi. Tot pe site-ul marelui gigant din China, Aliexpress, puteți găsi măști cu o multitudine de modele gândite pentru iubitorii de cărți. Prețul uneia mai rezistente este de aproximativ 10 dolari.

Lumeata.ro îți recomandă să citești și: Cauți un Kindle? Iată un top al celor mai bune în 2020

Sursă foto deschidere: Pixabay.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here